Dřevo na podpal můžete snadno proměnit v krásné zimní dekorace

 Exterier 
02. prosince 2019 15:46 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Špalky dřeva nemusejí končit v kamnech Depositphotos
Máte doma hromadu dřeva na topení? Zapojte trochu fantazie a vytvořte si z několika špalíků originální venkovní dekorace. A pokud dřevo nemáte, poproste o pár polen třeba souseda.

Dřevo na otop nemusí sloužit jen jako palivo. Obzvláště teď v zimě můžete z polen vytvořit krásné dekorace, které ozdobí váš dům. A to nejen vchod do domu, ale třeba i fasádu. Nejde o nic extra náročného, přitom výsledek vás možná ohromí.

Srdce na fasádě

Na tento nápad budete kromě několika stejně dlouhých špalíků potřebovat i kus železné pásoviny, kterou vám šikovný kutil vytvaruje do tvaru srdce. Železné srdce pak stačí jen pověsit na zeď a vyskládat jej špalíky. Vypadá to velmi originálně. Velikost srdce si zvolte podle vašeho gusta, někomu bude stačit menší, jiný se nebude bát ani větších rozměrů.

Vánoční strom

Pokud máte ve svém okolí šikovného kutila, který zvládá práci se železem, požádejte ho, aby vám vyrobil stojan na dřevo v podobě smrčku. Může vám jich vyrobit i více a klidně každý jinak vysoký. Stojany vám pak v zimě poslouží jako krásná venkovní vánoční dekorace, ale dřevěné smrčky se budou dobře vyjímat i někde v bytě.

Sněhuláci

Interiér i vchod do domu vám mohou zkrášlit také dřevění sněhuláci. Stačí si vzít pár špalků a na ně namalovat sněhulákovi obličej. Nezapomeňte ani na knoflíky. Na hlavu mu pak nasaďte čepici vyrobenou ze starých teplých ponožek nebo svetru a kolem krku uvažte šálu. Pokud budete chtít vystavit dřevěné sněhuláky ven, nezapomeňte použít barvy vhodné do exteriéru, ať se vám obličej nerozpije s prvními sněhovými vločkami či dešťovými kapkami.

Stádečko jelenů

Ze špalíků můžete vyrobit i roztomilé stádo jelenů. Těla zvířat vytvořte z menších polínek, hlavu pak seřízněte tak, jak je vidět na snímku ve fotogalerii pod článkem. Silnější větve použijte místo končetin a krku a na hlavu pak přidejte pár rozvětvených větviček, které budou připomínat paroží. Jednotlivé části k sobě spojte třeba lepidlem na dřevo. Dotvořit čumáčky a očka už bude hračka.

Obří svícny

K neotřelé dekoraci budete moci použít také větší špalky. Postavte jich pár ke vchodu, dobře bude vypadat, když bude každý trochu jinak vysoký. Na špalky pak postavte svícny. Ideálně ve sklenicích, které vysypete třeba kamínky, aby byly těžší a nepřevracely se ve větru. Pak už vše stačí jen dozdobit podle své fantazie chvojím či šiškami a máte hotovo. O tom, jak vybrat správné vánoční osvětlení, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod