Jaké povlečení je nejlepší na spaní? Podívejte se na 5 doporučených modelů

 Komerční sdělení 
02. května 2023 08:30 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Současný trh nabízí nepřeberné množství materiálů i vzorů ložního prádla archiv klienta
Bavlněné, monochromatické či květinové? Které povlečení pro vás bude to pravé a jaké si můžete pořídit prostěradlo? Při výběru ložního prádla je dobré myslet i na design, který dokáže perfektně dotvořit interiér celého našeho domova. Tohle je 5 námi doporučených modelů, ve kterých se vám jistě bude spát doslova královsky.
Nejnovější

Těhotenský kalendář

Proč vsadit na bavlněné povlečení?

Současný trh nabízí nepřeberné množství materiálů i vzorů ložního prádla. Vždy je však nejdůležitější, aby dané prostěradlo a povlečení vyhovovalo vám a vašim potřebám. Při výběru je třeba myslet zejména na to, ve kterém ročním období budete dané povlečení používat, zda jste teplokrevní, nebo zimomřivý a také na to, které barvy máte rádi. Je totiž důležité, aby se vám dané ložní prádlo skutečně líbilo a cítili jste se v něm komfortně. 

Při výběru vhodného povlečení není třeba zbytečně experimentovat. Právě bavlněné povlečení je totiž tou nejlepší sázkou na jistotu. Zatímco v zimě pomáhá povlečení z bavlny udržet teplo, naopak během léta díky skvělé prodyšnosti umožňuje cirkulaci vzduchu, a tak se v něm nebudete zbytečně potit. 

Alespoň jedno kvalitní bavlněné povlečení se proto doporučuje mít v každé domácnosti. 

Nezapomeňte na vhodné prostěradlo

Povlečením výběr ložního prádla zdaleka nekončí. Dalším důležitým krokem je prostěradlo

Prostěradlo samozřejmě vždy vybírejte podle velikosti matrace. Jedno a to samé prostěradlo se pochopitelně nehodí na jednolůžko i manželskou postel. Rozměr prostěradla tedy vždy vybíráme podle typu naší matrace a řídíme se těmito třemi mírami:

  • délka,
  • šířka,
  • výška matrace.

Dalším kritériem pro výběr prostěradla je jeho upevnění na matraci. Standardně rozlišujeme bavlněné plachty bez gumy a napínací prostěradla s gumou. Vůbec nejoblíbenější a nejžádanější jsou poslední roky napínací prostěradla z bavlněného jersey s gumou, která představují tu vůbec nejlepší variantu. Nejenže na matraci krásně drží, ale navíc jsou i příjemná na dotek a zajišťují komfortnější spánek, neboť se během noci nikterak nekrabatí a na matraci neposunují. 

5 doporučených modelů ložního prádla

Funkčnost povlečení a prostěradla je samozřejmě důležitá, ale zapomínat se určitě nedoporučuje ani na design ložního prádla. Právě ten totiž dokáže krásně dotvořit celou ložnici a vdechnout jí jedinečnou atmosféru. 

Jestliže tedy již víte, že vaší postel dozdobí kvalitní bavlněné povlečení a napínací prostěradlo s gumou, rozhodně stojí za to se zaměřit na nabídku https://www.sinsay.com/cz/cz/, kde na vás čeká celá řada krásného ložního prádla za atraktivní ceny. 

Konkrétně si myslíme, že je skvělé mít doma těchto 5 modelů:

  • univerzální světlé napínací prostěradlo s gumou, 
  • jednobarevné světlé bavlněné povlečení vhodné pro celý rok,
  • jedno květinové bavlněné povlečení, které využijete od jara do podzimu,
  • originálně-neutrální bavlněné povlečení s puntíky, pruhy či geometrickými vzory, 
  • prostěradlo barevně ladící ke zvolenému povlečení. 

Hledáte-li povlečení do dětského pokoje, chybět nesmí bavlněná souprava povlečení s hravými motivy rozvíjející dětskou fantazii

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít