Není nad klasiku, která nezklame. Bílá kuchyně je symbolem luxusu a čistoty

 Interier 
27. září 2022 08:43 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Bílá kuchyň je v kombinaci s dekorem dřeva nejvyhledávanější Depositphotos
Bílá barva je klasikou, která rozhodně nikdy nezklame. Platí to i v případě bílých kuchyní. Ačkoliv je bílá z mnoha důvodů zavrhována, přesto stále patří mezi ty nejoblíbenější. Jaké má benefity a proč je nestárnoucí klasikou?

Kuchyňská linka bezesporu dominuje celé místnosti. Pokud nemáte jasnou představu o své vysněné kuchyni, může být její výběr složitý. Je třeba zvážit nespočet faktorů, které se odvíjí dle praktičnost i vzhledu. Na řadu tedy přichází její barevné provedení. Existuje nespočet odstínů, jedna barva však bývá nejoblíbenější – bílá. Přestože by si mnozí takovou kuchyň nikdy nepořídili, jiní bílou milují. Navzdory rozdílným názorům stále nevychází z módy. Je to i díky tomu, že nabízí řadu benefitů. Které mezi ně patří?

Nadčasová klasika

Ať už je vaše kuchyň stará 5 nebo 25 let, jedna věc se nikdy nemění: bílá nikdy nevyjde z módy a vždycky bude působit svěže. Pokud byste byli v pokušení zbavit se své zastaralé kuchyně kvůli její barvě, proč místo toho jednoduše nevyměnit dvířka skříněk za čistá a svěží bílá? Budete překvapeni rozdílem.

Jednoduše se hodí ke všemu

Ať už bydlíte ve starším domě nebo novém a moderním, bílá nikdy nezklame. Hodí se naprosto ke všemu a vždy vypadá báječně. Její univerzální vlastnost z ní dělá stálici. Skvěle si jde do noty se všemi druhy spotřebičů, především nerezovými, také s různými doplňky i styly, v jakém je místnost provedena – retro, venkovský, minimalistický apod. Nejvíce si rozumí s dekorem dřeva. 

Zvětšuje a zesvětluje prostor

Tmavé odstíny umí definovat, ohraničovat i uzavírat prostor. Elegantní bílá se postará o opak – pokud je místnost malá či nemá dostatek přirozeného světla, opticky ji zvětší a projasní. Bývá oblíbenou volbou pro domácnosti, které mají úzkou kuchyň nebo stísněnou kuchyni ve tvaru L.

Dodává čistý a svěží vzhled

Bílá barva je ztělesněním čistoty a elegance. Většinou panují názory, že jsou na bílé barvě vidět všechny nečistoty. Není tomu tak. Dnešní kuchyně jsou vyráběny z moderních materiálů, díky kterým je úklid mnohokrát jednodušší.

Hrajte si s barvami

Výhodou světlé kuchyně je, že ji lze doplnit jakýmikoliv barevnými doplňky. Bílá může na po čase působit nudně, a proto zcela logicky zatoužíte po změně. A právě s žádnou jinou kuchyní si nemůžete užívat tolik změn jako s bílou. Lze ji zkombinovat v podstatě se všemi barvami, což jistě každý ocení. Změny nemusí být vůbec velké, jen pouhý detail rázem změní celou místnost. Bílá kuchyň vlastně představuje jakési prázdné plátno, na které si podle libosti kreslíte. Ať už ji doplníte barevnými židlemi, závěsy či na první pohled nepodstatnými doplňky, vždy jí vdechnete jedinečnou atmosféru. Vaší fantazii se meze nekladou. 

Autorský článek, další zdroje: kitchenfrontiers.co, kitcheninfinity.com

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve