Jak ušetřit peníze při rekonstrukci interiéru

 Rekonstrukce 
27. července 2022 18:34 / Kateřina Andrýsková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přestavba nemusí být tak drahá, jak jste čekali Unsplash
Stěhujete se do nového domova? Plánujete rekonstrukci? Pak jste jistě zaznamenali, že ceny vystřelily za posledních pár měsíců prudce nahoru. Jsou dvě možnosti. Buď se svého snu o lepším bydlení vzdáte, nebo upustíte od původních představ a vše znovu promyslíte.
Nejnovější

Těhotenský kalendář

Plánování nového domova je krásná věc. Jsme plni optimismu, očekávání a fantazie a vymýšlení dokonalého obydlí pracuje na plné obrátky. To jde však ruku v ruce s často vysokými výdaji, které se v poslední době ještě znásobily. Pokud máte omezený rozpočet, budete muset své rozhodnutí ještě detailně promyslet.

Rekonstrukce se totiž může pohybovat v naprosto odlišných částkách, když ji předem důkladně promyslíte a dáte si tu práci najít třeba levnější varianty. Naše rady vám mohou pomoci udržet své náklady na uzdě a vybrat si takový nábytek, spotřebiče či elektroniku, které odpovídají nejen vašim představám, ale hlavně vašemu rozpočtu.

Určete si priority

Snili jste o krásné dubové podlaze a kuchyňské pracovní desce z kamene? Designových prvcích do koupelny a volně stojící vaně se zlatým podstavcem? Chtěli jste nábytek na míru od truhláře? Tak teď je čas na dlouhý povzdech. Stoupající ceny nás totiž nutí určit si priority. Co je to, co opravdu chcete? Je to velká kuchyně? Nebo dřevěná podlaha? Nebo design? Doporučujeme zvolit tu variantu, která je vaší srdeční záležitostí, a navíc je zřejmé, že i když přijdou lepší časy, předělávat ji už nebudete. Mluvíme tedy především o pevně instalovaných prvcích, jako je právě podlaha, obložení či kuchyně. Myslete na to, že lepší gauč, stůl, postel nebo nábytek na míru si můžete koupit vždy, jakmile se vaše situace zlepší. Nebo s nákupem méně potřebných věcí počkejte na později. Rok, na staré posteli nebo jen na matraci přece zvládnete.

Vytvořte si seznam

Pro lepší rozhodování si vytvořte seznam všech položek, které chcete pořídit a zároveň seznam všeho, co už doma máte. Je opravdu nutné starý nábytek vyhazovat? Nezvládla by stará lednice ještě rok provozu? A co mikrovlnka a starý koberec? Seznam všech věcí vám pomůže lépe se zorientovat v tom, co skutečně potřebujete koupit a předělat a co starého naopak můžete ještě nějakou dobu využívat.

Počkejte si na výprodeje

Hlavně nikam nespěchejte. Nesnažte se rekonstrukci realizovat co nejrychleji, protože už se do nového domova neskutečně těšíte a nemůžete se dočkat, až v něm budete žít. To nejlepší, co můžete s omezeným rozpočtem udělat, je sledovat výprodeje a slevy. Co může počkat, odložte proto pár dní, týdnů nebo i měsíců. Určitě to bez gauče čtvrt roku vydržíte, když budete mít vidinu ušetření několika desítek procent. Slevy kontrolujte jak v kamenných prodejnách, tak u internetových obchodů.

Nákup z druhé ruky

A co takhle pořídit, kus, který už v jiné domácnosti přestal sloužit? Souhlasíme, že pořídit z druhé ruky matraci či čalouněný nábytek není zrovna ideální, ale když se podíváte pořádně, zjistíte, že někteří lidé se zbavují sedačky či matrace, kterou nakonec nikdy nevyužili. Dřevěné skříně, komody, stoly i se židlemi se však objevují na internetových bazarech neustále. A v tomto případě se dá hovořit o obrovských úsporách.

    Zamyslete se nad alternativami

    I když jste chtěli gauč od vaší oblíbené značky, stůl z preferovaného obchodu s nábytkem a rychlovarnou konvici od konkrétního prodejce, dejte šanci alternativám. Možná se daný produkt mezi zákazníky natolik ujal, že ho začali kopírovat i ostatní výrobci. Projděte proto internet a zjistěte, jestli podobný produkt nenabízí i jiné obchody. Často se totiž můžete setkat s dostupnějšími cenami.

    Zdroj: Autorský článek

    Reklama
    Nejčtenější články
    Reklama

    Mohlo by vás zajímat

    Celebrity

    Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

    Styl

    Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

    Tech

    8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum