Podzimní posezení na terase může být příjemné. Jen je potřeba ji zařídit tak, abyste se neklepali zimou

 Exterier 
01. listopadu 2020 16:01 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Podzimní terasa dokáže vykouzlit hodně romantiky Depositphotos
Podzimní večery jsou už opravdu chladné, ale mnohým se ještě terasu zazimovávat nechce. Lze ji totiž vybavit tak, abyste si na ní i večer mohli vypít kávu, čaj nebo něco ostřejšího.

Vlastně takové romantické podzimní posezení na terase má hodně do sebe. Jen je potřeba ji zařídit tak, abyste se neklepali zimou.

Svíčky, deky, kožešiny

Jen si to představte. Terasu ozdobíte svíčkami, lampičkami a dalšími dekoracemi, díky kterým vykouzlíte během několika minut doslova dokonalou podzimní romantiku. Kdo by si rád na takové terase nevypil večer se svým partnerem svařák nebo grog.

Taková atmosféra je zkrátka k nezaplacení. A přitom k tomu stačí opravdu málo. A pokud budete chtít svoji terasu pro podzimní romantické večery ještě vylepšit, pořiďte si zahradní paravan nebo vytvořte jednoduchou stěnu z bambusu, díky které zabráníte podzimnímu větru, aby vám posezení pokazil.

Čím tedy podzimní terasu vybavit?

Už víme, že se máme zařídit tak, aby na nás na terase nefoukalo. Celý prostor jsme také vyzdobili svíčkami a lampičkami, abychom docílili romantického efektu. A nyní je důležité zajistit, aby nám na terase bylo opravdu teplo.

Co všechno tedy budete potřebovat? Vaše sedačky, křesla nebo lavice bude v první řadě nutné pokrýt teplými dekami, abyste seděli v teple. Nebraňte se ani pořádně teplým polštářkům, ideálně pořiďte ty kožešinové. Jsou nejen teplé, ale také velmi dekorativní.

Sezení můžete také alternativně vylepšit dekoračními kožešinami, které jsou rovněž velmi efektní, terase dodají krásný design, a ještě pořádně zahřejí. Na přikrytí použijte rozhodně pletené deky, aby vám bylo opravdu teplo. A pokud budete chtít mít terasu opravdu dokonalou, dopřejte jí i kobereček s vysokým chlupem.

Oheň a teplo

Pokud vám to rozpočet dovolí, můžete svoji terasu přivést k absolutní dokonalosti tím, že ji vybavíte například přenosným ohništěm, ve kterém si rozděláte oheň, který vás zahřeje, a ještě podtrhne romantickou atmosféru vaší podzimní terasy.

V neposlední řadě můžete využít i terasových ohřívačů, které se prodávají jak v plynových, tak v elektrických variantách. Plynové ohřívače působí v celém okolním prostoru, jejich hořák je možné umístit ve výšce stolu nebo v blízkosti posezení. Naproti tomu elektrické infrazářiče fungují tak, že topí přímo tam, kam je namíříte. Dále čtěte: Elektrický krb je levný, stylový a nenáročný.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008