Cennosti můžete v bytě rafinovaně schovat i bez sejfu. Variant je dost

 Interier 
10. srpna 2020 08:44 / Marie Popelková
  5
📷
4 fotografie v galerii
I bez trezoru lze doma dobře ukrýt cennosti Depositphotos
Léto je doba dovolených a mnoho lidí před odjezdem přemýšlí, kam v bytě ukrýt šperky či peníze pro případ, že by si jejich byt vytipoval zloděj. Kdo má trezor, má jasno. V opačném případě budete muset trochu přemýšlet. Máme pro vás pár tipů.

Zloději mají během léta doslova žně a pokud nechcete přijít o vaše cennosti, je dobré jim najít ve vašem bytě dobrou skrýš, kam je dát. Zvýšíte tak pravděpodobnost, že zloděj odejde s prázdnou nebo jen několika věcmi, které snadno nahradíte. Musíte ale přemýšlet rafinovaně, do krabic pod postelí nebo do šuplíku se každý zloděj podívá.

Starý vysavač

Pokud máte doma starý vysavač, na kterém se už podepsal zub času a ideálně už ani nefunguje, máte vyhráno. Dejte si tu práci a zbavte jej motoru. Místo něj dejte vše, co potřebujete schovat. Podobně vám ale může posloužit jakýkoliv nefunkční spotřebič. Pokud bude ještě navíc zaprášený, tím lépe, zloděje alespoň nebude lákat se ho dotýkat.

Schovka v lednici

Pokud jste před odjezdem nevyplenili vaši lednici, ale stále v ní máte dostatek potravin, opět ji můžete proměnit v trezor. Cennosti zabalte do alobalu a ten položte mezi ostatní potraviny. Místo alobalu můžete použít i třeba umytou plastovou láhev od kečupu. Pravděpodobnost, že mezi jídlem bude zloděj hledat šperky či peníze, je velmi malá.

Dvojité dno

Do zásuvek třeba v kuchyni můžete vytvořit takzvané dvojité dno. Stačí šuplík dobře změřit a vyřezat do něj tenčí desku. Na dno šuplíku dáte cennosti a přkryjete je vyřezanou deskou, na kterou pak můžete dát košík s příbory nebo pokličky, záleží to čistě na vás.

Ponožky a kapsy

Ke schování cenností můžete využít také oblečení. Drobnosti či peníze například dejte do kapes od kalhot, které pak úhledně poskládáte do skříně. Dobře vám poslouží také ponožky. Možná budete překvapeni, kolik se toho do srolovaných ponožek vejde.

Domácí lékárnička

Nenápadně můžete peníze nebo drobné šperky ukrýt také v domácí lékárničce. A je jedno, zda skladujete medikamenty ve velké papírové krabici, nebo máte speciální skříňku na zdi. Použijte třeba plastový prázdný obal od vitaminů, vejde se do něj dost věcí a zloděj bude jen těžko předpokládat, co v něm skutečně je. O tom, jaký trezor si pořídit a kam ho v bytě umístit, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve