Zakalená voda v bazénu má řešení. Zjistěte, jak ji jednoduše vyčistit

 Exterier 
02. srpna 2020 10:22 / Eva Vogelová
  1
📷
6 fotografií v galerii
Bazén vás v horkém počasí skvěle osvěží  Depositphotos
Zahradní bazény se v letním počasí hodí. Můžete se v nich osvěžit. Starat se o ně není žádná legrace. Většina lidí, kteří vlastní bazén, se někdy potýkali se zakalenou vodou. Čistá bazénová voda neexistuje jen v reklamě. Můžete ji mít taky, stačí jen vědět, co pro to udělat.

Možná jste na pár dní někam odjeli, vrátili se a zjistili, že máte v bazénu kalnou vodu. Příčin, proč se voda zakalí, může být hned několik. Často za to může nesprávná údržba, vysoké teploty nebo zanesení filtrace. Pokud je zakalená voda mléčně bílá, patrně se v ní nahromadilo velké množství hořčíku a vápníku. V případě, že je zakalená do zelena, obsahuje velké množství mědi. Naštěstí tyto potíže mají řešení.

Změřte hodnotu pH

Nejprve změřte hladinu pH. Měla by se pohybovat v rozmezí 6,8–7,6. Pokud je nižší, dorovnejte ji speciálním přípravkem pH plus. Když je hodnota pH vyšší než doporučené rozmezí, snižte ji speciálním přípravkem pH minus.

Dezinfikujte vodu

Poté, co dorovnáte hladinu pH, byste měli vodu vydezinfikovat. Jednoznačně sáhněte po chlor šoku. Zničí všechny bakterie a další mikroorganismy. Má rychlý nástup dezinfekčního účinku, ale zase poměrně rychle vyprchá.

Rozpusťte ho ve větší nádobě a vylijte podél okrajů bazénu. Množství zvolte podle návodu na obalu přípravku. Do bazénu ho vylijte večer. Dokonale čistou vodu v bazénu mít stále ještě nebudete, proto přejděte k dalšímu kroku.

Použijte vločkovač

Filtrace vody je důležitá, bohužel však nezastane veškerou práci. Písková filtrace může filtrovat pouze částice větší než patnáct mikronů. To znamená, že menší jsou ve vodě nadále a zakalují ji. Proto je nutné použít vločkovač, který je určený k odstraňování mechanických nečistot a zákalů. Naváže je na sebe a utvoří z menších částeček větší. Díky tomu už je filtrace zvládne zachytit.

Pokud se vám voda zakalí až po použití vločkovače, znamená to, že jste ho do bazénu dali moc. Nevěšte hlavu, protože zanedlouho zakalení samo odezní. Dále čtěte: Zahrada dokáže přežít dovolenou bez úhony. Zabezpečte ji, aby vydržela několik dní bez vaší péče.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod