Přineste si domů kousek přírody. Tipy, jak využít okrasnou trávu jako parádní dekoraci

 Interier 
25. července 2020 11:09 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kortaderie vnese do vašeho domova kus přírody Depositphotos
Máte v plánu vnést do vašeho domova více přírody? Pak se rozhodně nevyhýbejte okrasné trávě, konkrétně kortaderii. Ta je totiž pro krásné dekorace jako stvořená.

Pokud chcete přidat trochu romantiky nebo přírody do vašeho domova, nehledejte nic dalšího. Stačí vám kortaderie. Tato okrasná tráva má chlupatý, huňatý top a je k dostání v mnoha různých barvách. Navíc se s ní velmi snadno pracuje.

Vaší fantazii se meze nekladou

Kortaderie je velmi univerzální. Jak už bylo řečeno, její top je velmi bohatý, navíc fakt, že je k dostání v mnoha berevných kombinacích jen zvyšuje její možnosti využití. Tuto okrasnou trávu tak prostě jen můžete napíchat do velké vázy, nebo z ní vytvořit kuchyňskou výzdobu.

Použít ji ale můžete ve všech prostorech vašeho domu či bytu. Začít klidně můžete hned v předsíni, kam se určitě hodí kortaderie v nějaké vysoké váze.

V kuchyni má kortaderie dokonce více využití. Vydekorovat s ní můžet i osvětlení nad jídelním stolem, čímž získáte opravdu velmi příjemný přírodní vzhled prostoru. Zvlášť, když touto okrasnou trávou ještě vydekorujete váš jídelní stůl, byť by se jednalo jen o nějakou malou vázičku.

Do obývacího pokoje a ložnice se kortaderie hodí opět v kombinaci s nějakou designovou a velkou vázou. Postavit ji můžete do rohu za křeslo, nebo třeba za servírovací stolek. Okrasné trávy se obecně hodí buď do rohu obyvacích místností, nebo vedle designových sedaček a křesele.

Okrasná tráva může být i na zdi

Z Kortaderie si můžete vyrobit i tzv. andělská křídla, popřípadě jistě budou k dostání v mnoha decor obchodech. Těmi pak můžete vyzdobit klidně všechny stěny vašeho domova, a to včetně koupelny.

Ano, ani tam okrasná tráva nebude vůbec vypadat špatně. Naopak. V chladném dlaždičkovém koupelnovém designu bude okrasná tráva skutečně působit velmi svěže a i vy se v koupelně budete cítit lépe.

V neposlední řadě se okrasná tráva hodí i na výrobu velikonočních věnců, které si tak rádi věšíme na dveře. Zvlášť, když si pořídíte kortaderii v nějakém jarním odstínu. Dále čtěte: K vytvoření retro stylu starý nábytek používat nemusíte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod