Díru v nafukovacím bazénu můžete zalepit i pod vodou

 Tipy a inspirace 
06. srpna 2020 10:47 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
K protržení bazénu může dojít velice snadno Pixabay
Nafukovací bazény jsou levné, dostupné, ale bohužel také náchylné k poškození. Pokud i vám zrovna z bazénu někde uniká vzduch, poradíme vám, jak ho jednoduše zalepit, třeba i pod vodou.

Bazény na zahradě nebo u domu jsou ideálním řešením, jak se rychle ochladit během horkých letních dnů. Kdo nemá možnost pořídit si zapuštěný bazén, pro toho je ideální volba ten nafukovací. Jde o velmi dostupnou alternativu, navíc výrobci nabízejí celou řadu tvarů, velikostí i výšek. Jejich další předností je to, že po sezoně bazén jednoduše vyfouknete, složíte a uschováte. Bohužel, u nafukovacích bazénů však často hrozí jejich poškození. Neznamená to však, že byste bazén museli hned vyhazovat. Poradíme vám, jak najít díru i jak ji snadno opravit.

Kde ta díra je?

Najít díru, kudy vám uniká vzduch, bývá někdy opravdu doslova detektivní práce. Občas stačí poslouchat, kudy uniká vzduch, ale pokud je o malou dírku, může vám pomoci potravinářské barvivo. Pár kapek smíchejte s vodou, tekutinu natáhněte do injekční stříkačky a obarvenou vodu pomalu vypouštějte po stranách bazénu. Místo, kde je trhlina, tuto vodu krásně nasaje a vy pak snadno zjistíte, které místo máte opravit.

Čím lepit

Na vteřinové lepidlo rovnou zapomeňte. Na zalepení bazénu musíte použít speciální výrobky. Pokud chcete opravdu kvalitní lepidlo, které vám vydrží, sáhněte po tom na bázi polyuretanového kaučuku. Ten je pružný a odolný vodě i změnám teplot. Někteří výrobci nabízejí kromě lepidel také sady včetně záplat.

Suché lepení

Tu si pak zkraťte na potřebnou délku, aby byla alespoň o 1 cm větší než poškozená část bazénu. Lepidlo pak aplikuje nejenom na záplatu, ale také poškozené místo. Dejte jej dostatečné množství, ale zase ne tolik, aby vám stékalo do bazénu. Záplatu silně a krátce přiložte na natržené místo. Musíte mít však přesnou ruku, jelikož další oprava už nebude možná. Na místo přitlačte nebo použijte váleček a pak do něj můžete rovnou skočit. Nezapomeňte se během letní sezony také správně starat o vodu v bazénu. Co hlídat, jsme psali zde.

Jde to i za mokra

Bohužel, velmi často se stává, že bazén praskne zrovna ve chvíli, kdy jej máte napuštěný. To ale neznamená, že byste jej kvůli opravě museli kompletně vypouštět. Vše se dá udělat i pod vodou. Stačí nanést přiměřené množství lepidla na záplatu a tu pod vodou přitisknout na poškozené místo a uhladit. Musíte se však trefit hned napoprvé, protože pak už s ní nelze pohybovat. I když lepidlo tvrdne prakticky okamžitě, je lepší po dobu minimálně 12 hodin zamezit šlapání či namáhání místa s trhlinou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod