Pokud sníte o dokonale čistém prádle, dejte do pračky vlhčený ubrousek či aspirin

 Tipy a inspirace 
02. června 2020 08:20 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vytáhnout z pračky čisté a voňavé prádlo není vždy pravidlem  Depositphotos
Málokdo netouží po dokonale čistém prádle. Pouze prací prášek však mnohdy takovou práci odvést nedovede. Precizně vyprané prádlo bude mít, když si vezmete na pomoc vlhčený ubrousek či aspirin. V čem tkví jejích kouzlo?

Myslíte si, že znáte už všechny finty, které vám zefektivní praní prádla? Možná ještě zdaleka ne. Vlhčené ubrousky se hodí do každé domácnosti. Kromě toho, že s nimi můžete provádět úklid, hodí se i do pračky, abyste měli krásně čisté prádlo. To stejné můžete udělat i s aspirinem, který neslouží pouze k úlevě od nachlazení.

Jak vlhčené ubrousky praní prádla v pračce zefektivní?  

Vlhčený ubrousek vás svojí potřebností během praní prádla nejspíš překvapí. Nachytají se na něj totiž nečistoty, které by jinak zůstaly na oblečení. A kvůli tomu by rozhodně dokonale čisté nebylo.

Vlhčený ubrousek během praní zachytí různá vlákna, žmolky, vlasy, chlupy, prach a další nežádoucí nečistoty. Díky tomu je nebudete muset sundávat ručně. Když po vyprání prádla z pračky vytáhnete vlhčený ubrousek, uvidíte, kolik toho na něm ulpělo.

Použijte pouze kvalitní vlhčené ubrousky

Pokud se chystáte při každém praní ubrousky do bubnu skutečně dávat, musejí být kvalitní. Jde o ty, které svojí strukturou připomínají látku a jsou pevné. Chyťte je z obou stran a zatahejte silně proti sobě. Neměly by se roztrhnout ani poškodit. Kdybyste k prádlu dali slabé vlhčené ubrousky, mohly by vám v pračce udělat velkou paseku. Podobně jako papírový kapesník.

Počet ubrousků

Počet vlhčených ubrousků se odvíjí od množství vašeho prádla. Pokud se chystáte prát pouze malou várku oblečení, bude vám bohatě stačit jeden vlhčený ubrousek. Když plánujete buben naplnit téměř do plna, dejte tam tři.

Jak prospěje vašemu prádlu aspirin?

Vlhčené ubrousky zbaví vaše prádlo nečistot, ale aspirin má jinou funkci. Dávejte ho do bubnu pouze tehdy, když budete prát bílé prádlo. Teď už patrně chápete, k čemu vám poslouží. Vybělí zašlé a zažloutlé prádlo tak, že bude zase zářit. Do bubnu vhoďte dvě až tři tablety aspirinu. A počkejte si na výsledek. Dále čtěte: Unavuje vás neustále žehlení prádla? Máme tipy, jak si nepříjemnou činnost zjednodušit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008