Zbyly vám staré cihly nebo nepoužité tvárnice? Udělejte si z nich policovou stěnu

 Interier 
31. října 2018 18:56 / Veronika Prášilová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Cihly se nemusí upevňovat a police udrží prakticky cokoliv Internet
Jste příznivci jednoduchosti, praktičnosti a využití nepotřebných věcí? Pak pro vás nebude problém někde u sousedů sehnat pár cihel nebo tvárnic a vykouzlit si z nich netradiční kus nábytku. Protože ani z tohoto materiálu není problém udělat botník nebo policovou stěnu na uložení čehokoliv.

Staré cihly nebo nepoužité tvárnice by totiž nejspíše skončily ve sběrném dvoře, a přitom se s nimi dá neuvěřitelně kouzlit. Poskládat z nich klidně můžete jednoduše jako z kostek stavebnice elegantní policové stěny, které dokonce nemusíte ani spojovat maltou. Kdykoliv v budoucnu si tak můžete svůj výtvor přestavět do nového tvaru nebo přesunout do jiné místnosti.

Na cihle nezáleží

Je prakticky jedno, jestli použijete běžné cihly, zámkovou dlažbu, obrubníky, tvárnice z betonu nebo lehkého pórobetonu. V galerii pod článkem naleznete ukázky, jak by vaše nová policová stěna mohla vypadat. To je ale jen zlomek toho, co můžete z cihel a dřevěných desek vykouzlit. Využít můžete různé volné prostory, třeba pod schody, výklenky, niky a další zákoutí.

Čím to propojit?

Jako police poslouží jakékoliv pevnější desky. Mohou to být vyřazené police ze staré skříně, dřevotřískové desky, spárovky. Ty se dají poměrně levně koupit v hobby marketech. Nic jiného potřebovat nebudete. K upevnění polic totiž využijete samotné cihly a tvárnice. Buď desky upevníte mezi ně, nebo tak, že v požadované výšce o kousek vysunete cihly směrem ven, nebo je pootočíte o 90 stupňů, jak je vidět na obrázcích v naší galerii.

S maltou i bez

Díky své váze bude váš nový výtvor držet i bez spojení. Pokud ovšem chcete mít jistotu, třeba kvůli dětem či domácím mazlíčkům, spojte cihly či tvárnice maltou nebo jinou vhodnou spojovací hmotou, kterou i v malém množství koupíte opět v hobby marketu. Podobně kreativní můžete být, pokud máte nepotřebné europalety

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve