Sušička dokáže s prádlem divy. Stačí vědět, jak ji využít na maximum

 Tipy a inspirace 
03. května 2021 10:31 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Sušička na prádlo šetří čas i energii Depositphotos
Sušička na prádlo je skvělý pomocník v domácnosti. Postupem času se stala nepostradatelným spotřebičem v mnoha domácnostech. Díky ní můžete ušetřit svůj čas i energii. Možná však plně nevyužíváte její potenciál. Zjistěte, jak ho maximalizovat.

Pokud jednou sušičku na prádlo vyzkoušíte, už se jí nebudete chtít nikdy vzdát. Kromě toho, že se obejdete bez sušáku, nebudete muset ani žehlit. Sušička dále dokáže odstranit z oděvů prach, žmolky i zvířecí chlupy. Stačí jen vědět, jak všechny tyto úkony zefektivnit.

Měkké, hebké a voňavé prádlo

Toužíte po měkkém a voňavém prádle? Oblečení oplývá vůní zejména po vyprání v pračce, ale po vysušení v sušičce se téměř vytratí. V případě, že se voňavého a hebkého oděvu nechcete vzdát, využijte jednorázové ubrousky do sušičky. Zbaví prádlo statické elektřiny, změkčí jej a zároveň příjemně provoní. Aviváž do sušičky nepatří, raději na ni hned zapomeňte. Ucpává malé otvory ve filtrech.  

Línající srst domácích mazlíčků

Domácí mazlíčci jsou skvělí parťáci do nepohody, mají však jednu velkou nevýhodu. Pouští neuvěřitelné množství chlupů, které se nachází všude. Nevyhne se jim ani oděv. Můžete se snažit sebevíc, ale všechny je z oblečení svépomocí většinou neodstraníte. Dokáže to však sušička na prádlo.

Pokud ji vlastníte, máte vyhráno. Sušička sice sama o sobě dokáže chlupy odstraňovat, ale její práci lze zefektivnit tak, abyste na oblečení nenašli už žádný chloupek. Do bubnu vhoďte čistou houbičku na nádobí, která na sebe nachytá zbytky zvířecích chlupů, prachu a dalších nečistot.  

Zmačkané prádlo

Žehlení se řadí mezi jednu z nejméně oblíbených domácích prací. Pokud máte v domácnosti sušičku na prádlo, nebudete muset žehlením ztrácet čas. V prvé řadě myslete na to, že byste buben domácího spotřebiče neměli přeplnit, jinak budete mít zmačkané oblečení zcela jistě. Následně do něj vhoďte tři kostky ledu, díky kterým se vlákna oděvů začnou postupně rovnat. Princip této vychytávky je jednoduchý.

Proces sušení probíhá pomocí pouštění horkého vzduchu, díky kterému se led doslova vypaří, čímž částečně nahradíte funkci žehličky. Existují také speciální balonky do sušiček, s jejichž pomocí bude prádlo načechrané a méně zmačkané. Poté, co sušička dokončí svoji práci, oděvy hned vytáhněte ven. Přečtěte si také, jak vybělit zašedlé prádlo, aby krásně zářilo. Vystačíte si s malým množstvím ingrediencí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47