Jak zvládnout co nejrychleji velký úklid i úklid na poslední chvíli

 Tipy a inspirace 
08. dubna 2021 13:38 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mít dokonale uklizeno je sen každé hospodyně Pixabay
Nestíháte letos jarní úklid a přeci byste chtěli mít doma pořádek? Poradíme vám, jak velký úklid alespoň trochu zfalšovat.

Není úplně v lidských silách udržet doma pořádek 24 hodin 7 dní v týdnu. Zvlášť, pokud máte děti, které v nich nyní tráví většinu svého času a do toho sami pracujete z domu. A pro některé není ani v lidských silách zvládnout jarní úklid. Nicméně to neznamená, že byste se museli stydět pozvat k sobě domů na Velikonoce některého z příbuzných na návštěvu. Existují totiž triky, díky nimž můžete zamaskovat ledacos. Třeba mít vyprané záclony bez pračky. 

Organizovaný "nepořádek"

Pořádek neznamená nutně mít všechno schované ve skříních a šuplících. Klidně mějte na stole knihy, noviny nebo časopisy. Pokud budete mít všechny tyto věci srovnané, bude to vypadat uklizeně. Knihy dejte do komínku, deky složte, ovladače položte na jedno místo. Vaše návštěva tak nabude dojmu, že takto to má prostě být a je to správné. 

Vytvořte pohodu

Je to úplná maličkost, ale dokáže opravdové divy. Pokud doma zapálíte jednu či dvě svíčky, vyvoláte tím dojem opravdové útulnosti, pohody a poklidného domova. A to je přeci to, co chcete, aby vaše návštěva při příchodu k vám cítila. A nebojte se použít vonné svíčky či aromalampy. Voňavý domov totiž v hodně lidech vyvolá dojem pořádku a čistoty. Provoňte i každou místnost vašeho interiéru. Dobře poslouží úklidové ubrousky, jimiž krtáce před příchodem návštěvy přetřete pár ploch. Nebo si vytvořte vlastní potpourri či gelový osvěžovač vzduchu. Návod, jak na to, jsme psali zde.

Prázdné plochy

Parapety, okraje vany, stoly. Tam všude se vám určitě povaluje spousta věcí. Nechejte tam jen minimum toho, co opravdu denně potřebujete mít po ruce, zbytek ukliďte. Přeci jen, nikdo nestojí o to dívat se, čím vším se umýváte, mažete nebo voníte. Navíc to vyvolává dojem nepořádku a chaosu. Pokud nevíte, kam s drobnostmi, pořiďte si na ně úložné boxy, koše a organizéry. Nejenže do nich tento nepořádek velmi snadno schováte, ale pokud si vyberete designově zajímavé kousky, mohou domov ve výsledku i zdobit.

Úklid na poslední chvíli

Máme pro vás ještě jeden tip, kdy se vám ozve návštěva doslova na poslední chvíli. V takové situaci už opravdu není čas na žádný velký úklid. Proto se soustřeďte jen na tu místnost, kde budete spolu sedět (obvykle to bývá obývací pokoj). Do ostatních místností zavřete dveře a soustřeďte se na úklid pouze této jedné místnosti. Vyleštěte stůl a zrcadla, srovnejte věci, utřete rychle prach z televize i polic. Přeleštit můžete i kliky, pokud na nich bývají vidět otisky. A nezapomeňte přeleštit také lesklé plochy na toaletě a v koupelně. Pravděpodobně i tam může vaše návštěva zavítat. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47