Provoňte toaletu pomocí přírodních prostředků. Přinášíme osvědčené tipy, které zatočí se zápachem

 Tipy a inspirace 
09. září 2020 08:44 / Eva Vogelová
  2
📷
6 fotografií v galerii
Zápach vycházející z toalety vám může zkazit náladu  Depositphotos
Zápach vycházející z toalety může zkazit náladu. Vůně dokáže zařídit, že se naopak budete cítit příjemně. Provonět záchod je velmi důležité obzvláště tehdy, když ho máte v koupelně, kam chodíte provádět i osobní hygienu a trávíte tam více času. Zjistěte, jaké přírodní prostředky vám v místnosti zajistí svěží vůni.

Někteří nemají rádi chemické osvěžovače vzduchu. Existují i tací, kteří jsou na ně alergičtí. Proto jsou lepší volbou přírodní produkty, které toaletu krásně provoní a nikomu nijak neuškodí. Navíc běžné osvěžovače vzduchu bývají v obchodech poměrně drahé.

Skořice

Osvěžovač vzduchu si můžete vytvořit ze skořice, která má poměrně specifickou vůni. Nachystejte si rozprašovač a skořicový olej. Nádobku naplňte vodou a přidejte do něj pár kapek skořicového oleje. Pokud je rozprašovač dostatečně velký, můžete do něj vhodit i samotnou skořici. Směsí zatřepejte a nechte chvíli odstát, aby se vůně spojily. Nakonec už jen stačí postříkat toaletu a prostor okolo ní.

Citron

Citron dokáže krásně provonět místnost. Nejprve toaletu kompletně vyčistěte a následně do ní vymačkejte několik kapek citronové šťávy. Poté nakrájejte několik plátků citronu a položte je někam do blízkosti toalety. Další možností je, že citronovou šťávu vymačkáte na menší tácek a položíte jej vedle záchodu. Citron však zanedlouho vyčpí, takže tyto úkony budete muset provádět jednou za několik dní, pokud chcete, aby na toaletě setrvávala jeho vůně neustále.

Bylinky

Toaletu můžete provonět i pomocí sušených bylinek. Pořiďte si látkový pytlíček a aromatické bylinky. Vyberte si takové, které vám nejvíce voní. Mezi oblíbené se řadí zejména máta, levandule či eukalyptus. Ideálně si pořiďte pytlíčků hned několik a rozmístěte je okolo toalety. Čím větší množství sušených bylinek v místnosti budete mít, tím silněji ucítíte jejich vůni.

Ocet

Pokud nemáte po ruce ani jeden z předchozích předmětů, vystačíte si i s octem. Toaleta vám sice nebude tak krásně vonět, ale ocet sám o sobě dokáže zlikvidovat vodní kámen. Zbaví vás i nelibých pachů, které ze záchodu vychází.

Mýdlo

Pokud se vám vyprázdní držák na WC blok a nemáte doma náhradní náplň, můžete místo něj použít mýdlo. Celou místnost vám sice neprovoní, ale toaleta rozhodně zapáchat nebude. Zavánět vám nemusí jen toaleta, ale třeba i boty. Zbavte se zápachu pomocí domácího deodorantu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve