Co všechno se dá dělat v domácí karanténě, abyste se nezbláznili

 Tipy a inspirace 
17. března 2020 13:32 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Čas, který strávíte v karanténě, může využít ke vzdělávání  Depositphotos
Momentálně musí zůstat v domácí karanténě spousta Čechů. Patříte mezi ně? Děsí vás představa, že budete muset celých čtrnáctí dní zůstat zavření doma? Pro někoho, kdo je zvyklý být neustále mimo domov, to bude nejspíš velmi těžké. Jak se zabavit, abyste z toho nezešíleli?

Domácí karanténu nemusíte brát jako konec světa, ale jako příležitost si odpočinout a vyzkoušet různé aktivity, na které jste až do této chvíle neměli čas. Přečtěte si tipy na efektivní odpočinkové či vzdělávací aktivity, které můžete v domácí karanténě provádět.

Učte se cizí jazyk

Čas strávený v karanténě můžete využít efektivně. Upevněte si znalosti cizích jazyků. Na internetu se můžete účastnit online kurzů. Pokud se vám za ně nechce platit, najdete tam i spoustu článků a poslechů v cizím jazyce, které můžete využít. V neposlední řadě si můžete přečíst cizojazyčnou knihu.

Zacvičte si

Pokud na sobě nepociťujete žádné příznaky nemoci, věnujte se každý den cvičení. Spousta lidí si dává na konci roku předsevzetí, že začne konečně pravidelně cvičit. Nyní už se nevymluvíte na to, že nemáte čas. Nemůžete se vymluvit ani na to, že nevíte, jakým cvikům byste se mohli věnovat. Na internetu koluje spousta videí, kde lektoři ukazují, jak cviky provádět správně.

Můžete si vybrat, zda chcete zapracovat na svojí flexibilitě či posílení některých problematických partií. Na sociálních sítích momentálně kolují třeba cvičení jógy online. Existují nejrůznější aplikace, které si můžete stáhnout do mobilních telefonů, a podle nich cvičit. Takže s chutí do toho!

Začněte si číst

Už několik týdnů či měsíců si říkáte, že byste si chtěli přečíst nějakou knížku, ale ještě jste se k tomu zatím nedostali? Domácí karanténa je ideální příležitost, jak to změnit. Nyní budete mít možnost dorazit rozečtená díla a zabrat se posléze do knih, které vám dlouho dobu leží v domácí knihovničce.

Dívejte si na filmy či seriály

Nyní máte možnost se podívat na různé filmy či seriály, které jste chtěli vidět, ale neměli jste na ně čas. Sledování seriálu vám zabere několik hodin. Takto vám uteče čtrnáctidenní karanténa velmi rychle, a ještě si u toho odpočinete. Dále čtěte: Čeká vás v karanténě práce z domova? Držte se několika pravidel.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008