Budete se divit, z čeho všeho noviny pohltí zápach

 Tipy a inspirace 
04. března 2020 17:57 / Blanka Štiková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Noviny dokáží pohlcovat pachy  Pixabay
Noviny nejsou dobré jen na čtení, mají ještě další skvělou funkci, proto je nevyhazujte, ale raději schovejte. Budou se vám jistě hodit.

Noviny totiž dokáží pohlcovat pachy a díky tomu poslouží jako skvělý odstraňovač zápachů. Divili byste se, na jaké všechny věci můžete noviny použít k eliminování nepříjemného zápachu.

Do zapáchajících či mokrých bot

Použití starých novin v boji proti zapáchajícím či mokrým botám je mezi lidmi asi nejznámější. Jaký je ale správný postup? Nejprve je důležité boty dostatečně omýt, a to zvenčí i zevnitř, poté je vhodné je důkladně vysušit. Až po vysušení bot přijde řada na vycpání bot novinami jakožto pohlcovače pachu. Jak na to? Noviny zmuchlejte a vyložte jimi vnitřek obuvi, takto nechte působit 1 až 2 dny, tiskoviny tak nasají přebytečnou vlhkost a pachy. Pro voňavější efekt pak ještě můžete do bot přidat pytlíčky zeleného čaje, to je taková finta navíc. Dále jsme psali také například o tom, jak v zimě boty ochránit tak, aby vám sloužily co nejdéle.

Do odpadkového koše

Noviny skvěle sají pachy, proto se hodí také do koše, ale možná jinak, než byste mysleli. I zde lze využít staré noviny. Pokud je použijete jako vycpávku do páchnoucího koše, uvidíte, že se vám jejich užití osvědčí a nepříjemný zápach z vašeho koše na dobro zmizí. Ostatně za vyzkoušení nic nedáte.

Do plastových krabiček na jídlo

Mnoho lidí si nosí jídlo do práce v plastových krabičkách. Problémem tohoto zvyku bývá, že z krabiček jen tak nedostanete pachy po obědech a zejména pak po těch aromatičtějších. Dost možná vám s těmito zápachy zase pomohou noviny. A jak na to? Postačí, když do plastových nádob v době, kdy je nepoužíváte, strčíte natrhané a zmačkané noviny. Výsledek uvidíte sami.

Na zapáchající oblečení

Vaše oblečení snadno načichne různými nepříjemnými pachy z okolí, ať už jde o pachy z hospody či třeba od kouře zvenku. Co s tím? Opět se vám budou hodit noviny, které zápach z oblečení spolehlivě odstraní. Jak na to? Noviny prostě zmačkejte a vycpěte s nimi načichlé oblečení co nejvíce, to znamená že u kabátu vycpávejte rukávy a u kalhot zase vyplňte novinami nohavice. Takto nechte ideálně přes noc anebo alespoň 4 hodiny. Poté sami uvidíte nebo spíše ucítíte rozdíl.

Na nejrůznější věci

Noviny vám ale pomohou i u dalších věcí, jako například na zapáchající šuplík, starý kufr či tašku, ale také třeba na termosku. A jak na to? Vyložte tyto věci zmuchlanými novinami a nechte je působit 1 - 2 dny. Zase můžete přidat pytlíčky zeleného čaje, díky kterým budou věci voňavější než původně.

Závěr

Ať už starým novinám věříte nebo ne, určitě to stojí za zkoušku a kdoví, třeba pak proti pachům budete noviny používat pravidelně. Pořád je lepší tuto metodu vyzkoušet, než si místo toho zacpávat nos nad zapáchajícími věcmi. Dále čtěte: Kalhotky, které nemusíte prát déle než týden existují. Dánové představili speciální materiál.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod