Nové trendy dřevěných podlah. Barvy a zase barvy

 Tipy a inspirace 
29. února 2020 10:26 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Barevné podlahy jsou největším hitem současnosti Instagram
Tento rok je rokem podlah. Konečně je totiž nezastíní ani roztodivné koberce, ani designový nábytek. Hitem letošních trendů jsou totiž barevné podlahy.

Dřevěná podlaha je sice sama o sobě nadčasovou záležitostí, barevné variace podlah jsou ale skutečným hitem současnosti. Designéři se skoro nestačí divit, protože barevné podlahy vzaly sociální sítě doslova útokem.

A jaké ty trendy tedy jsou? Od všech neutrálních odstínů, až po výrazné barvy a poutavé vzory. Klíčem je zmodernizovat podlahu libovolnou barvou podle vašeho výběru a samozřejmě tak, aby ladila s designem místnosti.

Podlaha je klíčová

Zatímco dosud místnostem v domech a bytech vévodil designový nábytek, nyní je to právě samotná podlaha, která z obytných prostor udělá opravdu něco výjimečného. Existuje už mnoho způsobů, jak podlahy nabarvit.

Výběr barev je aktuálně opravdu obrovský. Pokud se ale třeba nemůžete rozhodnout, zkuste třeba odstíny šedé a modré, které jsou univerzální a hodí se prakticky všude. Samozřejmě můžete mít i bílou podlahu, která se skvěle hodí ke skandinávskému stylu bydlení a místnost rozhodně pozvedne a rozjasní.

Kdo se ale chce více odvázat, má možnost. Po sociálních sítích už běhají inspirativní designy různých barev i vzorů. Například ten, který spojuje geometrický tisk s živými barvami.

Designérům se líbí i nápad namalovat podlahu jen částečně. Líbí se jim například kompilace černě namalovaných čtverců kombinovaných s přírodním vzhledem podlahy, což ve výsledku vytváří příjemný a zajímavý šachovnicový dojem.

Zdá se, že fantazii se meze vůbec nekladou a barevné podlahy jsou hitovým trendem, který dokáže povznést bydlení na vyšší úroveň za minimální nákady. Navíc natřít podlahu zvládne většina lidí svépomocí. Dále čtěte: V zimní ložnici by neměly chybět květinové vzory a okysličovací rostliny.

Témata: podlaha, barvy, trend, bydlení
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008