Ozdobte svůj domov netradičním adventním věncem s plovoucími svíčkami

 Tipy a inspirace 
29. listopadu 2018 14:00 / Veronika Prášilová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Netradiční adventní věnec z plovoucích svíček Internet
První adventní neděle je na spadnutí a mnoho z nás přemýšlí, jak si navodit pravou vánoční atmosféru. Města rozzáří vánoční stromy a pouliční výzdoba a doma se začínají připravovat adventní věnce. Letos si můžete tuto tradiční ozdobu vyrobit sami a jinak. Díky plovoucím svíčkám pozvednete vánoční výzdobu na novou úroveň.

Advent začíná první neděli po 26. listopadu, tedy letos vychází na 2. prosince. V tento den se tradičně zapaluje první svíce. Další pak o nadcházejících nedělích 9., 16. a poslední 23. prosince. Každá ze čtyř adventních nedělí má své jméno. Po první železné přijde bronzová, stříbrná a konečně zlatá.

Plovoucí adventní věnec se neokouká

Na plovoucím adventním „věnci“ nemusíte řešit barvu svíček, ani to, že se mají zapalovat proti směru hodinových ručiček. Má to i svou symboliku. To, že svíčky plavou, může symbolizovat přirozený běh života, to, že v jednom okamžiku jsme zde, a za chvíli zase o kousek dál. Fyzicky i duchovně. 

Dekorujte dle své fantazie

Na výrobu plovoucího adventního věnce budete potřebovat širokou mísu, nejlépe skleněnou, ploché plovoucí svíce, které mohou být třeba ve tvaru hvězdy, a větvičky jehličnanů nebo tradičního vánočního keře – cesmíny. Tyto můžete naaranžovat kolem mísy, nebo i do ní, přímo do vody. Mísu můžete dozdobit dekoračními barevnými kameny nebo oblázky, které posbíráte na procházce podzimní krajinou.

Provoňte svůj domov Vánocemi

Plovoucí svíčky bývají vyrobeny z kvalitního vosku, vybrat si můžete z mnoha barev, a vydrží hořet opravdu dlouho. Často bývají i aromatické. Pokud ne, můžete do vody přidat pár kapek esenciálního oleje, například borovicového, nebo přímo k tomu určené vánoční směsi. Ve fotogalerii pod článkem naleznete několik tipů, jak by váš letošní adventní „věnec“ mohl vypadat. O tom, jaká tajemství v sobě adventní věnec skrýval, si můžete přečíst v našem článku zde. Dozvíte se v něm, kdy tato tradice začala a co měla symbolizovat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008