Osobní váhy už dnes dokáží odhalit i hmotnost kostí či procento vody v těle

 Technika 
06. března 2019 13:45 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Osobní váha se doma sejde Depositphotos
Doby, kdy se v koupelně krčila osobní váha, která vám byla schopna s větší či menší mírou přesnosti určit, kolik vážíte, jsou dnes už dávno pryč. Nyní si můžete domů pořídit váhu, která má funkce, o kterých se vám v minulosti ani nesnilo.

V jarním období se řada lidí pouští do hubnutí, aby jim to pak v létě slušelo v plavkách. Elegantní osobní váha s několika speciálními funkcemi může být nejen účinnou motivací pro zhubnutí do plavek, ale i návrat ke zdravé kondici. Jak vybrat takovou, která splní vaše očekávání?

Základní typy osobních vah

Osobních vah existuje několik typů a je třeba si v prvé řadě vybrat takovou, kterou využijete. Jaké typy vah jsou k dostání?

  • diagnostické
  • digitální
  • analogové
  • kojenecké

Každá váha umí něco jiného

Aktivně sportujete a potřebujete parťáka, který by analyzoval vaše tělesné parametry, abyste mohli sledovat úspěchy svého tréninkového plánu? Vybírejte z pokročilých diagnostických vah s řadou funkcí vyvinutých přesně pro vás.

Nebo chcete zhubnout do plavek? Pak oceníte diagnostickou váhu, která měří hmotnost, ale také procenta tuku a vody v těle. Pokud vám stačí jen údaj o tělesné hmotnosti, můžete si vybrat z nabídky analogových osobních vah, které většinou další funkce nenabízejí. Dobře vám poslouží i jednodušší digitální váha.

Pomocník pro získání dobré kondice

Pokud chcete shodit pár kilo a dostat se do formy, vybírejte si z diagnostických osobních vah. Jsou vybaveny řadou speciálních funkcí a využívají nejpokročilejší moderní technologie, takže se při udržování zdravé fyzické kondice stanou vaším dobrým pomocníkem. Jsou určeny také pro aktivní sportovce. Váha s atletickým módem umožňuje rozlišení různých typů fyzické kondice, díky kterému získáte přesné hodnoty.

Tělesný analyzér

Nejpokročilejší diagnostické váhy vám kromě tělesné hmotnosti během pár vteřin poskytnou rozbor až 11 dalších tělesných parametrů. Stačí do paměti váhy zadat některé osobní informace, jako je například věk, pohlaví nebo výška. Co všechno vám taková váha odhalí?

  • tělesnou hmotnost
  • BMI
  • procento tuku v těle
  • viscerální tuk (tuk v břišní dutině)
  • hodnocení zdravé úrovně viscerálního tuku (pouze u dospělých osob nad 18 let)
  • procento vody v těle
  • procento svalové hmoty
  • hmotnost kostí
  • BMR – bazální metabolický výdej = kalorie potřebné pro základní funkce těla
  • AMR – atkivní metabolický výdej = kalorie potřebné pro denní aktivity a pohyb
  • metabolický věk (v rozmezí 12 – 90 let)
  • fyzickou kondici (9 somatotypů)

Chytrá osobní váha

Multifunkční váha komunikuje přes Wi-Fi či Bluetooth. Je možné ji připojit k mobilnímu telefonu, počítači, chytrým hodinkám, sporttesteru nebo fitness náramku. Před nákupem inteligentní osobní váhy ověřte kompatibilní zařízení, zda spolupracuje s technologiemi, které podporuje váš mobil nebo počítač.

Zdravotní riziko

Na jednu věc je ale potřeba dát pozor. Některé diagnostické osobní váhy nejsou vhodné pro těhotné ženy a osoby s kardiostimulátorem. Měří totiž pomocí elektrického impulzu, který sice nezaznamenáte, ale z důvodů preventivních opatření se těmto osobám jejich používání nedoporučuje. Tuto informaci však výrobci vždy uvádějí.

Osobní váha pro rodinu

Pořizujete-li osobní váhu do domácnosti, kde ji bude využívat více lidí, vyberte si váhu, která má paměť pro více uživatelů. Kvalitní osobní váha pak umí konkrétního uživatele automaticky rozeznat.

Design

Jakmile si ujasníte, co od osobní váhy očekáváte a jaké funkce se vám budou hodit, můžete se kochat nabídkou elegantních designů. Vyberte si takový, který ozdobí vaši koupelnu. Na trhu jsou osobní váhy z různých materiálů, nejčastější je sklo a plast, stylový je kov a originální bambus. O tom, jak si domů vybrat kuchyňskou váhu, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008