Čas rekonstrukce. V jakém pořadí byste měli renovovat pokoje ve vaší domácnosti

 Rekonstrukce 
22. července 2020 15:01 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
I renovace má svá pravidla Depositphotos
Pokud plánujete velkou domácí rekonstrukci, která zahrnuje více místností a projektů, můžete váhat s tím, odkud a kde vlastně začít. Odborníci přes renovace domů a bytů ale dokáží dobře poradit.

Měli byste začít ve společenských prostorách, jako je kuchyně nebo obývací pokoj, nebo je lepší se zaměřit na místnosti, které nejsou při vstupu do bytu či domu tolik vidět? Odborníci přes renovace domácností dokáží poradit, jaký postup bude nejlepší.

Když renovujete sami

Pokud jsou vaše plány na renovace jen mírné, tedy chystáte se malovat nebo vyměnit obklady či podlahy, pak byste měli zvolit svůj plán postupu na základě toho, jak pohodlně se cítíte v domácnosti, v níž probíhá renovace.

Rozdělte tedy celý projekt renovace na sekce, vyberte místo, se kterým začnete a ze kterého se postupně propracujete plynule přes celou domácnost. Jakmile totiž začnete přeskakovat bez plánu z jedné místnosti do druhé, může to nakonec prodloužit celý projekt obnovy.

Je také dobré začít s prostorem, který je vaší nejvyšší prioritou, což je obvykle kuchyň. Tak budete mít, pokud vám dojdou peníze nebo energie, alespoň hotovou nejdůležitější část domácnosti.

Pořád se v tom neorientujete? Prostě začnete tam, kde jsou vámi plánované renovace největší a postupujte podle místnosti od největších prací k nejmenším.

Když renovaci realizuje firma

Pokud je přestavba rozsáhlejší a vyžaduje pomoc odborné firmy, nemusíte si s tím příliš lámat hlavu. Odborníci sami naplánují, jak budou při renovaci postupovat. Další výhodou je, že profesionálům půjde práce od ruky mnohem rychleji než vám, takže jednotlivé prostory budou znovu obyvatelné opravdu brzy.

Renovační práce v nesprávném pořadí mohou mít nemilé následky, takže ještě než začnete, opravdu si promyslete, kde a čím začnete a jak budete postupovat. Pokud renovujete sami, počítejte s tím, že vám práce budou trvat déle než profesionálům a ještě můžete napáchat i nějaké neplánované škody.

Metodická práce vám ale ušetří čas i peníze a projekt dokončíte rychleji. Takže se rozhodně nebraňte podrobnému rozplánování všech prací. Dále čtěte: Staré kuchyňské lince dodá šmrnc nová pracovní deska. Na výběr máte z mnoha materiálů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod