Když difuzér nefunguje, jak má, zaostřete na jeho umístění

 Interier 
04. února 2022 08:50 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Aroma difuzéry dokáží provonět jakkoliv velkou místnost Depositphotos
Aroma difuzéry jsou nejlepším způsobem, jak krásně provonět interiér bez rizika, že byste vyhořeli. Víte však, jak správně aroma difuzér používat?

Je to jednoduché. Stačí do nádoby s vonnou esencí vložit kytici tyčinek a nechat vůni se rozplynout v interiéru. Po vypotřebování lze samostatně dokoupit náhradní náplň se stejnou nebo jinou vůní. Nádobu aroma difuzéru pak stačí vypláchnout teplou vodou a vložit nové tyčinky. Stalo se vám však, že vám vůně najednou přestala v interiéru vonět nebo se nerozvinula vůbec? Je to proto, že difuzér používáte nesprávným způsobem.

Dekorativní prvek

Aroma difuzérem můžete jednoduše osvěžit vzduch v uzavřeném prostoru, jako je šatna, toaleta, koupelna nebo vstupní hala, kde nedochází k přirozenému větrání. Kromě toho získáte také krásnou dekoraci, která dokáže doladit každý interiér. Skládá se ze skleněné či porcelánové nádoby s vonnou náplní, která bývá ozdobena dřevěnou nebo kovovou korunkou. Do otvoru se vkládají tyčinky, které umožňují vzlínání vonné náplně do prostoru.

Vhodné umístění

U aroma difuzéru je důležité dbát nejenom na kvalitu používaných esencí, ale také na jeho správné umístění. Díky tomu dosáhnete nejenom intenzivního provonění, ale také vzlínání vůně do většího prostoru. Pokud umístíte aroma difuzér na místo, kde nedochází k proudění vzduchu, bude mít provonění minimální efekt. Pokud difuzér umístíte přímo do průvanu, může docházet k nadměrné spotřebě náplně.

Méně tyčinek, méně vůně

Intenzitu vůně ovlivňuje nejenom umístění, ale také počet tyčinek, které vkládáte do nádobky. Čím méně jich je, tím méně se uvolňuje vůně do místnosti. Jejich počet si tak můžete libovolně upravit. Co ale určitě nedělejte, to je dávat větší počet tyčinek, než je přiložený v originálním balení. Pokud potřebujete jednorázově uvolnit vůni do okolí, otočte je nasáknutou stranou nahoru. 

Objem dle místnosti

Vonný výkon aroma difuzéru přímo neovlivňuje objem, ale délka a tloušťka tyčinek, resp. plošný obsah tyčinek, ze které se uvolňuje vonná náplň do prostoru. Objem aroma difuzéru je však vodítkem při výběru aroma difuzéru dle vonného výkonu a platí, že aroma difuzér menšího objemu má kratší tyčinky a slabší vonný výkon než naopak. Při výběru proto dbejte na vhodný objem aroma difuzéru vzhledem k velikosti prostoru.

Příklad

  • 100ml náplň účinná pro 10 m2, např. toaleta, koupelna, šatna
  • 250ml náplň účinná pro 15 m2, např. chodba, ložnice, kuchyň, pracovna
  • 500ml až 1000ml náplň účinná pro 15 až 30 m2, např. obývací pokoj, kancelář
  • 1000ml až 5000ml náplň účinná pro 30 až 70 m2, např. recepce, jednací místnost, komerční prostor, společenský prostor

Členitý prostor

Pokud máte v bytě členité prostory, například propojenou kuchyň s obývacím pokojem nebo jídelnou, může být takové umístění difuzéru složitější. Proto je určitě vhodnější, pokud si pořídíte více aroma difuzérů menšího objemu a rozmístíte je do různých částí místnosti. Co se týká vůní, ty by měly být přizpůsobeny právě druhu místnosti. Jaké druhy vůní se hodí do kuchyně, koupelny či obývacího pokoje, se dočtete zde.

Zdroj: shahpatilexports.in, featherandblack.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod