Harmonické bydlení má každý ve svých rukou. Stačí se zbavit špatných návyků

 Interier 
26. ledna 2022 08:45 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Sušené květiny do bytu podle Feng Shui nepatří, nahraďte je raději živými rostlinami Depositphotos
Chcete-li žít v bytě plném pozitivní energie, je třeba se podle tradičního čínského učení Feng Shui vyvarovat nejčastějších chyb. I zdánlivé maličkosti podle starých Číňanů mohou ve vašem bytě ovlivnit mnohé.
Nejnovější

Těhotenský kalendář

Podle Feng Shui je domov jakýmsi zrcadlem jeho obyvatel. A pokud některou část svého bydlení zanedbáte, bude to mít na váš život zásadní vliv. Přitom často stačí úplná maličkost. Pokud byste rádi do svého bydlení vnesli lepší energii, zkuste se zamyslet nad tím, jestli se nedopouštíte některé z následujících nejčastějších chyb, které jsou v přímém rozporu s Feng Shui.

Vstup do domu

Vstup do prostoru představuje jednu z nejdůležitějších částí obydlí. Reprezentuje to, kým jsme. Vstupní dveře by neměly být ani příliš velké, ani příliš malé. Když jsou dveře příliš velké, je tady potenciál finančních ztrát a naopak, když jsou malé, do prostoru nemůže proudit dostatečné množství dobré energie. V otevření dveří by nemělo nic bránit, ani například přeplněný věšák či překypující botník. Dveře také nesmějí vrzat. A dejte si rovněž pozor na klíče. Podle Feng Shui by neměly být vidět, protože mnoho klíčů na očích s sebou přináší komplikace. Naučte se je proto dávat do skříňky.

Uschlé květiny 

Hodně lidí využívá k výzdobě bytu sušené květiny, které ale podle Feng Shui nemají v interiéru co dělat. Jsou to mrtvé květiny a reprezentují smrt. Co patří k minulosti, má zůstat minulostí, tvrdí Číňané. Rozhodně tedy dávejte přednost živým a čerstvým rostlinám, které do vašich životů přinesou život, lásku a pozitivní energii. Pozor ale na rostliny, které mají špičaté listy. Ty vysílají energii bodavou a ostrou jako nůž a přispívají k hádkám a svárům v rodině.

Velké obrazy

Velké obrazy v bytě samy o sobě ničemu nevadí, pokud je ale nemáte nad hlavou v místech, kde běžně odpočíváte. Pokud velké obrazy či fotografie visí například nad čelem postele v ložici nebo nad sedací soupravou v obýváku, mohly by vám narušovat klidný spánek či odpočinek.

Rozbité věci

Rozbitých věcí obecně byste se měli zbavit. Například prasklé či poškozené zrcadlo zkresluje realitu a "neříká" pravdu. I nevinně vypadající prasklé hrnečky či mísy ale nepřinášejí nic dobrého. Všechno rozbité, nepotřebné a nesloužící svému účelu ztělesňuje vaše selhání, neúspěchy a prohry.

Postel bez čela

Matrace bez postele nebo postel bez čela či zavěšené lůžko. Nic z toho není podle Feng Shui dobré. Postel by měla mít velké dominantní celistvé čelo pevně přiražené ke zdi. Mezi zdí a čelem by neměl být žádný volný prostor. Čelo postele stabilizuje energii, podporuje, spojuje a posiluje.

Otevřený poklop do toalety

Podle Feng Shui otevřené prkénko od toalety představuje doslova pohromu, protože právě tudy uniká ohromné množství energie. Lepší i hezčí je zavřená toaleta. Toaleta by v ideálním případě neměla být naproti hlavním dveřím. Pokud už to tak je, tak na dveře toalety, které by měly být co nejvíce nenápadné, umistěte například malé kulaté nebo osmihranné zrcátko.

Zdroj: tcm-fengshui, homeaddict.io.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum