Kuchyně v pastelových barvách budou hitem příštího roku. Vyzkoušejte nový design

 Interier 
27. listopadu 2021 09:03 / Mirka Malá
  2
📷
1 fotografie v galerii
Pastelovými barvami můžete snadno oživit vaši starší kuchyň Shutterstock
Světlé a pastelové kuchyně mají být podle odborníků jedním z největších trendů roku 2022. To ale neznamená, že si budete muset koupit novou kuchyň, pokud se vám tento nový trend bude líbit.

Existuje spousta jednoduchých způsobů, jak posunout vaši kuchyni na další úroveň, aniž byste museli utrácet spoustu peněz. Od uspořádání vašeho prostoru až po investici do estetického kuchyňského nádobí. Pokud ale chcete svou kuchyni kompletně předělat, můžete prostě jen přidat tu správnou barvu v souladu s novým trendem pastelových kuchyní.

Jak na pastelovou kuchyň

Pokud zatoužíte po tomto novém hitovém trendu, nemusíte rozhodně utrácet desetitisíce za novou kuchyň. Jednoduše můžete svoje kuchyňské skříňky natřít a vdechnout jim tak nový život. Tento trend podle bytových designérů totiž vyhovuje široké škále stylů od těch klasických venkovských kuchyní po minimalistické kuchyně inspirované stylem Scandi až po ty moderní. Pracovat navíc můžete i s kuchyňskými zdmi, dlaždičkami nebo pracovní deskou.

Světlé a pastelové barvy jsou skvělým způsobem, jak udržet prostor poměrně neutrální, ale také vytvořit romantický a vzdušný prostor, který je příjemný a vypadá skvěle za každého světla a počasí.

Jaké pastelové barvy vybrat

Blankytně modrá je jednou z variant. Vypadá velmi lehce a svěže a navíc modrá obecně je stále v bytovém designu velmi populární. Další variantou jsou starorůžové odstíny. Hodí se skvěle k tmavým podlahám nebo k modernímu designu, protože v kombinaci s kovovými prvky vypadá velmi dobře.

Hitem jsou i různé zelené odstíny. Jednomu z nich se říká šalvějová zelená a tato barva se nejlépe hodí k tradičním kuchyním. Mátový odstín zase skvěle sedí k retro stylu.

Zvolit můžete také pastelovou světle šedou. Možná se vám to na první pohled zdá moc, ale v pastelovém provedení tento odstín na kuchyňských skříňkách vypadá opravdu skvěle a dobře se hodí jak k tradičním, tak k moderním kuchyním. Dále čtěte: Jaký materiál povlečení vybrat, když zima klepe na dveře.

Zdroj: Stylist.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008