Zpříjemněte si podzim a zimu skandinávským dekorem

 Interier 
22. října 2021 14:11 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zeleň, deky a polštáře vám navodí lepší náladu Pixabay
Jakmile se ochladí, začneme trávit více času uvnitř našich domovů. A najednou máme pocit, že je tam tak nějak neútulno a dost možná z toho máme i špatnou náladu. Takový je podzim a první sníh ještě všechno zhorší.

Severské zimy jsou dlouhé, temné a brutální. Proto Skandinávci dobře vědí, jak si doma dlouhé zimní období zpříjemnit. Chcete-li, aby byl váš život během zimy pohodlný a útulný jako ten jejich, implementujte něco ze skandinávských dekorativních trendů do vašeho domova.

Skandinávský Zen Den 

Zapomeňte na výrazné lustry. Pokud jde o příjemné osvětlení, nic nevyzařuje tak měkkou záři, která zahřívá pokoj, jako nenápadné závěsné světlo s papírovým stínidlem. Je to jeden z nejlepších odstínů pro krásně rozptylující světlo vyzařované drsnými LED žárovkami. Nenapadá nás lepší způsob, jak z vašeho obývacího pokoje udělat v zimě skandinávský Zen Den, tedy prostor pro relax.

Velké listnaté rostliny

Co mají společného se skandinávským dekorem? Zelené a listnaté trvalky jsou právě velmi trendy. Daří se jim na středním světle a zaléváte je pouze tehdy, když je půda opravdu vysušená, takže jejich údržba je snadná. A protože skandinávský design je hodně o přírodě, mít doma "zeleno", i když je venku metr sněhu, rozhodně přispívá k celkové domácí pohodě.

Koberec chevron

Chevrony jsou koberce, které jsou považovány za primárně skandinávské a jsou tedy inspirované švédským stylem. V zimě se pod nohama budou rozhodně hodit a designéři radí, že v současné době frčí pruhy.

Oheň a svíčky

Čím je skandinávský dekor tak úžasný v zimním období? Říká se tomu hygge, což je způsob života napříč celou Skandinávií, který zahrnuje uklidňující činnosti, jako je opékání si čehokoliv před žhnoucím ohněm nebo prostě jen sledování Netflixu před krbem. Hlavní podstatou je dívat se na zimu jako na pozitivní období roku a oslavovat vnitřní pohodu. Během temných zimních dnů Skandinávci zapalují ohromující počty svíček, aby svým domovům dodali uklidňující hygge. Někteří říkají, že příjemná nálada, kterou tento rituál přináší, je jedním z důvodů, proč jsou severské země považovány za nejšťastnější místa na planetě. Můžete si vybrat i z mnoha vonných svíček, které vám zároveň provoní váš domov.

Polštáře a vlněné deky

Textilní doplňky a dekory jsou pro skandinávský design důležité. Samozřejmě proto, že dodávají onu vyhledávanou pohodu. Takže nezapomeňte rychle pořídit robustní pletené deky a nadýchané, chlupaté polštáře, které dodají každé místnosti spoustu stylu a tepla. A jedna rada od designérů na závěr. Skandinávský design, i ten pověstný hygge, je opravdu především o pohodě. A to znamená, že nemusíte mít vše perfektně srovnané. Ležérně poházené dekorativní polštářky i deky jsou tak přímo dovoleny, protože jsou součástí pověstné skandinávské zimní pohody. Dále čtěte: Jak vybírat mezi různými typy polštářů a který byste měli vybrat pro nejlepší spánek.

 Zdroj: The Spruce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve