Letošním trendem dekoru štědrovečerní tabule je přírodní styl. Dokonalý stůl můžete mít skoro zadarmo

 Interier 
20. prosince 2020 16:30 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Letošní dekory dávají přednost přírodním stylům Depositphotos
Dekorování štědrovečerní tabule rozhodně patří mezi vánoční tradice, stejně jako zdobení stromku. A i takové vánoční dekorace podléhají trendům. Které to jsou letos? Velké, malé, okázalé i přírodní.

Z letošních trendů si rozhodně vybere každý podle svého gusta. Můžete mít okázale zlatý stůl, nebo ho naopak dekorovat v přírodním stylu, který je velmi jednoduchý, ale krásný. Prostě od maximalismu po minimalismus, mezi letošními dekory štědrovečerní tabule si jistě vyberete. Stačí načerpat trochu inspirace.

Podzimní barvy

Název tohoto druhu dekoru je možná na první pohled trošku zavádějící, ale nenechte se zmást. Tento dekor totiž čerpá z podzimních barev. Na vašem stole by se tedy měly objevit barvy burgundy a hořčice, nebo prostě nějaké červenohnědé odstíny. Vypadají přepychově a honosně, ale když je doplníte sušenými květinami v hlubokých odstínech a lesními šiškami, vznikne vám na stole velmi elegantní a přírodně vyhlížející dekor.

Zlaté Vánoce

Přestože vánočním stromečkům letos vévodí stříbrné dekory, je zajímavé, že na štědrovečerní stůl se dostává zlatá varianta. Nemusí vás to ale nijak děsit. Pokud nemáte nic mezi svými vánočními ozdobami ve zlaté barvě, snadno dokoupíte. Svůj stůl do zlata obléknete nejen ubrusem se zlatým potiskem, ale také formou různých zlatých doplňků, například lístků a rozhodně u tohoto dekoru nemůže chybět ani jemný svíticí řetěz, roztažený po celé délce stolu.

Pokud si ale myslíte, že více je opravdu více, pak samozřejmě svůj stůl můžete zlatými dekoracemi doslova zahltit a vytvořit maximalistický dekor celý ve zlatě.

Přírodní girlandy

Třetím trendem je zcela přírodní dekor vánoční tabule. Je to asi celkem logické, protože letos jsme díky koronavirové pandemii vzhlíželi k přírodě víc než kdy jindy. A to se otisklo i do tohoto přírodního dekoru.

Pořiďte si skutečně přírodně vypadající girlandy, alternativně si je dokonce můžete vyrobit sami ze živých větviček keřů a naaranžujte je po celé délce stolu, ideálně je veďte středem. Popřípadě můžete střed stolu zaplnit zelenými větvičkami. Tyto přírodní girlandy doplňte růžovými svíčkami. Dohromady to vypadá opravdu nádherně. Živé větvičky z keřů nebo jehličnatých stromků můžete použít i do slavnostně prostřených příborů nebo na talíře.

Možná vám to připadá málo, ale budete se divit. Tento dekor je přírodní, tradiční, minimalistický, ale krásný. Dále čtěte: Letos dekorujte vánoční stromeček do stříbrné. Bude to trend letošních svátků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod