Jak a proč si zařídit domov na zimu ve stylu Hygge

 Interier 
30. listopadu 2020 10:47 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hygge je především o zimní pohodě Depositphotos
Zima je už doslova za dveřmi, takže pokud chcete přečkat chladné měsíce ve stylu Hygge, je nejvyšší čas na zařizování. Navíc v koronavirových časech se tento dánský styl bydlení hodí dvojnásob.

Důvod je jasný. Zřejmě i zimní měsíce strávíme doma více než v předcházejících letech a styl Hygge je především o domácí pohodě. Vymysleli ho Dánové a postupně se stal oblíbeným po celém světě, především pak právě v zimních měsících, kdy se brzy stmívá a chladné počasí také nevybízí k nějakým venkovním aktivitám.

Co je Hygge

Tento styl bydlení je především o pohodě v útulném domově. Dlouhé zimní večery tak strávíte s partnerem či rodinou v útulných dekách u krbu a popíjet budete nějaký oblíbený horký nápoj. To znamená, že Hygge je především o celé řadě různých doplňků, které váš domov ještě více zútulní a vy se v něm i v pochmourné zimě budete cítít dobře, uvolněně a šťastně.

Jinými slovy, ve vašem vlastním Hygge doslova prolebedíte celou zimu, ať už je venku metr sněhu, minus deset nebo panuje zákaz vycházení.

Co k Hygge potřebujete

Jak už bylo řečeno, Hygge je především o doplňcích, které maximálně zútulní váš domov. Pokud vaše domácnost disponuje krbem, máte z půlky hotovo, pokud krb dosud nemáte, určitě si pořiďte do domu či bytu alespoň elektrický krb. Dnes je výběr elektrických krbů veliký a vybere si opravdu každý, ať už s důrazem na design, či cenu.

Kromě krbu, který udělá tu správnou zimní atmosféru a doslova vás bude vybízet k příjemnému večernímu lenošení, jsou základem Hygge samozřejmě různé deky a přikrývky. Je přeci nutné mít se do čeho zachumlat.

Základem Hygge jsou samozřejmě pletené deky, ale můžete zajít ještě o kousek dál a pořídit si třeba deky z imitace ovčího rouna.

Další důležitou součástí Hygge jsou huňaté polštáře. Těch budete potřebovat opravdu hodně. Na sedačku, křesla a klidně i na koberec před krb. Vybírejte z pletených a chlupatých polštářů, které jsou hřejivé už na první pohled.

Hygge nezapomíná ani na romantickou večerní atmosféru. Takže svůj domov vyzdobte svíčkami, lucernami a různými designovými lampičkami. A pokud vaše zimní Hygge budete chtít dovézt k dokonalosti, pak si ještě na podlahu neváhejte pořídit i nějakou tu kožešinovou předložku či kobereček. Vaše dlouhé zimní večery tak získají úplně jiný, především příjemný a romantický nádech. Dále čtěte: Boho styl v bytovém designu. To je svoboda a důraz na doplňky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod