Využijte světelné potřeby květin k zajímavému rozmístění v interiéru

 Interier 
16. listopadu 2020 15:09 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pokojovky nemusejí stát jen na komodě či parapetu, zkuste i jiná místa Depositphotos
Nejběžnější místo pro umístění květin je parapet, případně komoda. Existují však i jiná místa, která oživí váš interiér.

Pokojové rostliny dokáží interiér nejenom zútulnit, ale především je to přirozená čistička vzduchu. Aby prospívaly, potřebují k tomu ideální místo. A to nutně neznamená dát květinu pouze k oknu. Jaká další místa jsou pro ně ideální?

Podle světla

Vždy, když si přinesete nějakou novou pokojovou rostlinu, zjistěte si o ní, zda potřebuje slunné místo či polostín. V prvním případě to ale neznamená, že byste květinu museli dávat na přímý sluneční svit. Vzhledem k tomu, že většina z nich pochází z tropických oblastí, je pro ně ideální místo dál od okna. Naopak rostliny, kterým nevadí tma a vlhkost, můžete dát klidně do kuchyně, ale také koupelny. K nim patří ledviník nebo zamiokulkas, ale také řasokoule, která bude velice zajímavou ozdobou v každé místnosti. 

Podle velikosti

K umístění pokojovek můžete využívat nejenom tradiční květinové stolky, komody nebo police. Například velké rostliny se budou skvěle vyjímat na zemi, například v rohu, který dokáže skvěle oživit. Převislým rostlinám udělá dobře, pokud je umístíte na horní police či skříně, odkud se mohou libovolně snášet dolů. A takový kaktus nebo jiná drobnější květina může mít místo třeba na vašem konferenčím nebo jídelním stole. Využijte také prostory vaší kuchyně, kterou oživí buď klasická pokojovka a nebo truhlíky s bylinkami. Máte doma trámové stropy? Zkuste je využít jako poličky, na něž můžete rozmístit různé pokojovky a vytvořit si tak malou domácí džungli. 

Ve vzduchu

Nemáte doma dostatek místa? I tak se květin vzdávat nemusíte. Zkuste netradiční způsob jejich pěstování, který pochází z Japonska a díky němuž získáte neotřelý stylový doplněk do bytu. Jedna se o kokedamu. Jde o květiny obalené v mechové kouli a zavěšené na niti. Kokedamu si můžete vyrobit i doma. Jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47