Pěnová nebo pružinová matrace: Jak si vybrat

 Interier 
07. prosince 2020 10:33 / redakce
  1
📷
1 fotografie v galerii
Pěnové matrace a matrace s pružinami jsou dva z nejpopulárnějších typů, které jsou dnes k dispozici, protože uspokojí téměř jakoukoli potřebu spánku Archiv klienta
Pěnové matrace a matrace s pružinami jsou dva z nejpopulárnějších typů, které jsou k dispozici

Nové pokročilé technologie a přechod na převážně online trh učinily z nakupování matrace úplně jiný proces, než tomu bylo před deseti nebo dvaceti lety. Mnoho lidí nyní provádí výzkum, prohledává své možnosti, aby zjistili, co nejlépe vyhovuje jejich osobním potřebám, a nakupují, aniž by opustili pohodlí svého domova. S ohledem na to vám pomůžeme vybrat vhodnou matraci.

Pěnové matrace

Pěnové matrace představují nové pokroky dosažené v dnešním průmyslu. Rychle si získávají popularitu a očekává se, že v ní budou nějakou dobu pokračovat. Je pravděpodobné, že u pěnových matrací najdete některé výhody, které vyhovují vašim konkrétním potřebám spánku. Pěnová matrace vám poskytne oporu, zatímco při lehnutí cítíte pocit ponoření do matrace. Pěnové matrace se vyznačují odlehčením tlakových bodů, konturováním těla a izolací pohybu. To je dobrá volba, pokud spíte na zádech. Při výrobě matrací se v současné době používají dva hlavní typy pěny: paměťová pěna a studená pěna.

Paměťová pěna reaguje na teplo a tlak vašeho těla, když si lehnete, což vám umožní podporovat se rovnoměrným rozložením váhy na povrch postele. Když se tlak uvolní, pěna pomalu získá svůj původní tvar. Studená pěna je dnes nejoblíbenějším typem pěny používaným v matracích. Jedná se o syntetickou pěnu na bázi ropy, která je levná a netoxická. Reaguje na vaše tělo podobně jako paměťová pěna. Na rozdíl od paměťové pěny se však rychle odrazí, jakmile je tlak zvednut z jejího povrchu, a neudržuje teplo.

Pružinové matrace

Pružinové matrace jsou vyrobeny z různého množství ocelových svitků, které se stlačují při působení tlaku nebo tělesné hmotnosti. Tvar, velikost a počet pružin nebo cívek se u jednotlivých modelů liší. Počet pružin obecně označuje kvalitu celkového pohodlí. Čím vyšší číslo, tím vyšší kvalitu lze očekávat. Tlustší spárová měrka také označuje pevnější matraci a nepříznivě tenčí spárová měrka označuje měkčí matraci. Existuje několik typů pružinových matrací. To umožňuje rozmanitost a schopnost uspokojit různé potřeby každého z nich.

Bonell pružiny

Ty byly původně vynalezeny v roce 1800. Tvoří strukturu ve tvaru přesýpacích hodin nebo šroubovice. Jsou také cenově dostupnou volbou, ale po dlouhodobém používání často pískají.

Taštičkové pružiny

Taštičková pružina se liší od tradiční pružinové matrace ze dvou důvodů. Pružiny nejsou spojeny dohromady, což jim umožňuje svobodně a nezávisle na sobě pracovat. Za druhé jsou zabaleny do textilních taštiček. Tyto dva faktory umožňují lepší podporu a izolaci horního pohybu ve srovnání s jinými typy pružinových matrací.

Pružinová vs. pěnová matrace

Pružinové matrace jsou cenově dostupnější než pěnové matrace. Pěnové matrace v poslední době zlevnily, ale stále nemohou konkurovat ceně odpružené matrace. Přicházejí v široké škále možností tvrdosti. Pěnové matrace mají různou strukturu, ale sortiment není tak široký. Můžete si vybrat pevnou nebo měkkou matraci s pružinami. Pružinové matrace jsou mnohem lehčí než pěnové matrace, je s nimi snazší manipulace. Je jen na vás, která matrace vám bude vyhovovat více.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod