Jak vylepšit schodiště pomocí běhounu

 Interier 
14. dubna 2020 14:18 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Schodiště s kobercem vynikne a je bezpečnější Pinterest
Schodiště vašeho domu má rozhodně velký designový potenciál. Je dobré vybrat nějaký pěkný běhoun, který mu nejen dodá styl, ale také ochrání před uklouznutím a prodlouží dřevu životnost.

Pokud si nejste jistí, jaký běhoun by se zrovna na vaše schodiště hodil, nevadí. Designéři si s tím umí poradit a dali dohromady základní instrukce. Ovšem samozřejmě si schodišťový běhoun nemusíte pořizovat, pokud nechcete a jste spokojení s přirozeným vzhledem vašich schodů.

Jaký běhoun vybrat

Pokud se ale rozhodnete, že svoje schody oživíte nějakým pěkným designovým běhounem, pak máte mnoho možností. Designéři radí nebát se experimentovat. Můžete si klidně pořídit jen jednobarevný koberec, nebo se trochu odvažte a zvolte nějaký vzor v různobarevné kombinaci, nebo třeba jednobarevný s malým vzorem na stranách.

Hlavně vše dobře změřte

Než se rozhodnete běhoun koupit, musíte mít dobře promyšleno, jak ho chcete instalovat. Zda třeba jen do prostřední části schodiště, nebo po jeho celé šířce, popřípadě necháte několik centimetrů na stranách. To vše si musíte pečlivě změřit, stejně tak jako samotnou délku. A nesmíte zapomenout, že nestačí jen změřit délku celého schodiště, ale je nutné počítat s délkou i výškou každého schodu.

Ještě je tu alternativa

Pokud byste chtěli svoje schodiště nějakým designovým způsobem vylepšit, ale nejste si jistí, zda běhoun je pro vás ta správná varianta, jsou tu ještě oblíbené alternativní metody.

Schodiště lze totiž vylepšit pomocí malby. I v tomto případě si můžete sami zvolit design i barvy a schody nechat tímto přírodním způsobem upravit tak, že vaše schodiště zároveň nepřijde o svůj přirozený dřevěný vzhled. Dále čtěte: Jak dát venkovním dveřím nový styl. Je to snadné a zvádnete to sami.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod