Jak dát venkovním dveřím nový styl. Je to snadné a zvádnete to sami

 Tipy a inspirace 
09. dubna 2020 16:33 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dřevěné dveře lze snadno zrenovovat Depositphotos
Chcete dát svým venkovním dveřím nový kabát? Je jedno, v jakém stylu je chcete mít, tedy zda například ve veselém, nebo elegantním stylu. Každopádně je to snadné a zvádnete to sami.

Přemalovat venkovní dveře je rychlý a snadný projekt, který oživí váš domov možná více, než koupě úplně nových dveří. Navíc to nezabere ani moc času, ani peněz. Bude vám na to stačit pohodlně jedno odpoledne, nějaké základní nátěry a barva.

Připravte se na malování

Nejprve dveře vysaďte z pantů. Odstraňte kliky a pokud máte ve dveřích například okénko, zalepte ho páskou. Dveře si položte na připravené podložky a dejte pod ně nějakou plachtu, abyste si barvou nepoškodili například dlažbu.

Následně je třeba dveře rovnoměrně obrousit, postačí středně silný brusný papír. Pak dveře otřete, abyste odstranili prach a zbytky barvy. Pokud vaše dřevěné dveře mají praskliny, vyplňte je malým množstvím dřevěného tmelu a nechte zcela zaschnout.

Začněte natírat

Na dveře můžete použít kombinaci základního nátěru a barvy, nebo rovnou barvu. Než si takovou barvu pořídíte, nezapomeňte se rozhodnout, zda svolíte lesklou, nebo matnou variantu.

Pak už můžete přistoupit k samotnému natírání dveří, nezapomeňte ale na to, že je dobré nátěr po zaschnutí opakovat, ideálně třikrát.

Až zaschne i ten poslední nátěr, můžete dveře zavěsit zpět a pak už se jenom kochat, jak barevný nátěr váš dům skutečně oživil.

Není žádným tajemstvím, že barevné vstupní dveře jsou nejen dlouhodobě trendy, ale navíc jsou čím dál populárnější. Barevných dveří se tedy vůbec nemusíte bát, je samozřejmě ale nutné, abyste vybrali pro své vstupní dveře takovou barvu, která bude korespondovat s vaším domem či zahradou nebo plotem. Dále čtěte: Jak zútulnit i hodně malý balkon pro příjemné posezení.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47