Na mobilní telefon se viry i bakterie uchytí snadno. Postup, jak se jich zbavit

 Tipy a inspirace 
02. dubna 2020 10:38 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Koronavirus můžete mít i na mobilu  Depositphotos
Koronavirus neustále sílí, je potřeba proti němu bojovat důkladnými hygienickými opatřeními. Přenáší se kapénkami a zachycuje se i na různých površích a předmětech. Můžete si vydezinfikovat celý byt, ale nesmíte zapomenout na mobilní telefon. Jak z něj dostat viry a bakterie, aniž byste jej nějak poškodili?

Mobilní telefon vlastní již téměř každý. V dnešním světě jde o nepostradatelnou věc, bez které by se žilo velmi těžko. Málokdo si však uvědomuje, že je to věc, na které se uchycuje spousta virů a bakterií. Výjimkou nebude ani COVID-19, který může přežít na některých předmětech až několik dní. Z toho důvodu byste si měli nyní každý den čistit i mobil.

Vypněte si svůj mobilní telefon a umyjte si ruce

Nejprve si svůj mobil vypněte. Vyndejte ho z krytu, který byste mimochodem měli následně také vyčistit, jinak čištění samotného mobilního telefonu nemá velký smysl. Důkladně si umyjte ruce vodou a mýdlem. Zabráníte tím dalšímu rozšiřování virů a bakterií.

Obstarejte si hadřík z mikrovlákna

Mobilní telefon nestačí vyčistit pouze obyčejným papírovým kapesníkem. Ideální bude, když si pořídíte hadřík z mikrovlákna. Pokud nosíte dioptrické brýle, máte vyhráno, protože patrně vlastníte i speciální hadřík na čištění brýlí. Podobným způsobem vám totiž poslouží na váš mobilní telefon, protože je velmi šetrný. S ním si svůj display nepoškrábete. Navíc dokáže setřít i mastnotu.

Navlhčete hadřík dezinfekcí

Použijte dezinfekční prostředek na bázi alkoholu. Rozhodně ho však nelijte na mobil, mohli byste jej nenávratně poškodit. Do mobilního telefonu by se neměla dostat žádná tekutina. Hadřík z mikrovláken dezinfekcí pouze navlhčete.

Mobil s ním následně opatrně utřete. Proveďte to velmi důkladně. Potřete s ním display a i všechny hrany a záhyby. Stejným způsobem následně vyčistěte i kryt. Pokud se bojíte použít dezinfekční prostředek na display, či ho nemáte, navlhčete hadřík mýdlovou vodou. Opakujte ideálně každý den.

Nesahejte na mobil venku, když ho skutečně nepotřebujete

Příliv virů a bakterií na svůj mobil můžete minimalizovat. Když jdete ven, používejte mobilní telefon jen v případech, kdy to opravdu potřebujete. Tím máme na mysli, že nemusíte hrát hry v MHD, ale sáhnete na něj jen v případě, kdy někomu potřebujete zavolat či napsat. Dále čtěte: Vyrobte si domácí dezinfekci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47