Trendy Vánoc: Žádná červená ani zlatá, letos sáhněte po šampaňské a dalších dvou barvách

 Interier 
16. listopadu 2021 07:23 / Šárka Sokolská
  10
📷
4 fotografie v galerii
Letošní barvou byla vyhlášena žlutá a šedá Pixabay
Vánoce už pomalu klepou na dveře. Přemýšlíte, jak letos ozdobíte svou domácnost i vánoční stromek? Máme pro vás aktuální trendy.

Vánoce jsou nejdekorativnější svátek vůbec. Lidé zdobí své domy, byty, zahrady i terasy. Nabídka dekorací je navíc opravdu široká. Přemýšlíte, do čeho letos slavnostně zahalit váš domov? Poradíme vám. 

Barvy roku

Letošní barvou roku, kterou vyhlašuje společnost Pantone, je šedá a žlutá. Tyto trendy můžete přenést i do letošní vánoční výzdoby. Žlutou však proměňte v její slavnostnější verzi, kterou je zlatá. K této barvě se pak hodí i její druhá letošní dvojice - šedá. Nebojte se sáhnout po tmavém odstínu. Celkový dojem bude vypadat opravdu slavnostně.  Pokud se bojíte příliš tmavé barvy, pak sáhněte po odstínech stříbřitých.

Přírodní materiály

Hitem letošního roku jsou přírodní materiály, ať už různé druhy pytloviny, režných provázků, šišek či větviček, skořápek, které si přinesete z podzimní procházky domů. Pořiďte si také různé vyřezávané dekorace, například misky, sošky a jiné. Věřte, že při dobré péči vám vydrží opravdu dlouhé roky. Jak správně pečovat o dřevěné nádobí i dekorace jsme psali zde. A s čím dřevo kombinovat? Nádherně vynikne společně s krémovými barevnými detaily.

Zasněžený styl

Tento styl už se objevil na přelomu loňského roku, ale trvá i letos. Baňky, které vypadají, jako by je zahalila námraza, postříbřené stromky nebo krása čistého skla. Prostě vše by mělo vypadat, jako v království Mrazíka. A nezapomeňte na jemné kožešinky či beránkové deky.

Elegance, kam se podíváš 

Kdo miluje eleganci, měl by sáhnout po barvě šampaňského. Jde o jemnou barvu, která se skvěle snoubí s bronzovými detaily i hnědou. A samozřejmě se k ní hodí i všechny předchozí styly. Takže záleží jenom na vás, jak je zkombinujete. Se šampaňskou rozhodně vedle nešlápnete.

Něco pro odvážné

Pokud se nebojíte žádného stylu, co takhle zkusit různé geometrické tvary, zejména cik-cak vzory, které se letos objevují také na vánočních ozdobách. Nejlépe tento trend vypadá v odstínech červené, zelené a bílé.

Zdroj: vanocni-darky.cz, countryliving.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47