Pokud jste našli na oblečení skvrny od trávy, můžete je vyčistit hned několika způsoby

 Tipy a inspirace 
22. června 2021 16:37 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Některé skvrny od trávy pračka sama nevypere  Depositphotos
Letní počasí přímo vybízí k tomu, abyste si sedli s přáteli ven na trávu. Pohodový den však může skončit nepříjemným zjištěním. Přijdete domů a najdete na oblečení skvrny od trávy. Nemusíte se děsit, že se jich nezbavíte, protože existuje několik způsobů, jak si s nimi poradit. Přečtěte si o nich.

Oblečení se od trávy zašpiní velmi snadno. Obzvláště u dětí nejde o nic výjimečného, protože neustále venku s ostatními dovádí. Některé menší skvrny většinou zvládne vyprat pračka, ale zdaleka ne všechny. Vyzkoušejte některé osvědčené fígle, se kterými se vám podaří oblečení zcela vyčistit.

Bílý ocet

Ocet nikdy nezklame, je to univerzální pomocník v domácnosti, kterého můžete využít téměř na vše. Pomůže vám i s odstraněním zelených skvrn. Nachystejte si bílý destilovaný ocet a smíchejte ho s vodou v poměru jedna ku jedné.

Octovou vodu nalijte na skvrnu, vyčistěte ji a nechte působit zhruba dvacet až třicet minut. Následně oděv opláchněte ve vlažné vodě a vhoďte do pračky. Po vyprání by skvrna měla být zcela pryč. Pokud vám v domácnosti chybí bílý ocet, nahradit ho můžete citronovou šťávou.

Peroxid vodíku a jedlá soda

Dalším účinným prostředkem v domácnosti, který se dokáže vypořádat se skvrnami od trávy, je jedlá soda. Smíchejte jednu polévkovou lžíci s několika kapkami peroxidu vodíku a důkladně zamíchejte. Měla by vám vzniknout hustá pasta, kterou natřete na skvrny, čistým hadříkem vydrhněte a nechte zhruba půl hodiny působit.

Nakonec oblečení opláchněte ve vlažné vodě a vhoďte do pračky. Výsledek by se měl dostavit hned po vyprání. V létě vás mohou nepříjemně překvapit nejen skvrny od trávy, ale i potu. Zjistěte, jak se jich jednoduše zbavit.

Mléko

Pokud máte obavy, že ocet nebo jedlá soda s peroxidem vodíku zesvětlí pestré barvy na oblečení, můžete vyzkoušet šetrnější metodu. Počítejte však s tím, že se to nemusí povést hned napoprvé. Nachystejte si menší nádobu, do které nalijte menší množství mléka.

Ponořte do něj kus oděvu a nechte jej tam celou noc. Ráno oblečení opláchněte ve vodě. Pokud skvrna zcela nezmizí opakujte proces ještě jednou a druhý den vhoďte kus oděvu do pračky. V případě, že metoda opět nezabere, vyzkoušejte výše zmíněné rady.

Zdroj info:
www.thespruce.com
www.tipsbulletin.com

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47