Tipy, jak využít přebytečná plata a krabičky od vajec

 Tipy a inspirace 
12. dubna 2021 09:52 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Karton na vajíčka vám poslouží k různým vychytávkám  Depositphotos
Letošní Velikonoce sice nešlo prožít kvůli stále trvající pandemii naplno, ale zpestřit si je zdobením vajíček s dětmi se rozhodlo mnoho rodin. Pokud i ve vaší domácnosti zbylo několik papírových kartonů od vajíček, nemusí zbytečně končit v koši. Můžete je využít různými způsoby. Inspirujte se.

Plata a krabičky od vajíček by byla škoda vyhodit. Můžete si z nich vyrobit různé vychytávky, které vám z praktického hlediska zpříjemní život. Ušetří také vaši peněženku, protože kartony od vajec dokážou některé potřebné předměty hravě nahradit.

Organizér drobností, šperků a šití

Hledáte v bytě neustále nějaké drobnosti, které nemůžete najít, když je nejvíce potřebujete? S tím teď bude konec. Z plat od vajec si můžete vytvořit organizér, kam všechny tyto malé předměty naskládáte. Příště už budete vědět, kde leží. Můžete si tam dát klíče, špendlíky, ostruhovátka nebo i nějaké tužky.

Plato z vajec nemusí sloužit pouze na potřebné drobnosti, ale lze si z něj udělat i organizér na šperky. Můžete do něj uložit náušnice, prstýnky nebo náramky. Dále se vám bude hodit i na rtěnky, lesky na rty, řasenky, tužky nebo laky na nehty. Díky praktičnosti kartonu budete mít v šuplíku neustále uklizeno. V případě, že jej umístíte třeba na toaletní stůl a nelíbí se vám jeho mdlá barva, přebarvěte ho, aby vizuálně do místnosti lépe zapadl.

Krabička z vajíček poslouží i jako krabička na šití. Můžete si ji hezky zkrášlit barvami a obrázky. Karton je velmi praktický díky přihrádkám a uzavírání. Bude se vám hodit, když někam na pár dní odjedete. Šitíčko si budete moci vzít s sebou, protože do tašky se vejde.

Paleta na barvy

Papírové kartony od vajec lze využít namísto malířské paletky. Malování barvami bude díky němu jednodušší, protože si v přihrádkách na vajíčka můžete pohodlně míchat barvy a navíc minimalizujete nepořádek.

Krmítko pro ptáčky

Pořízením nového krmítka můžete ptáčkům ulehčit hledání potravy. Nemusíte ho zbytečně kupovat, ke splnění účelu vám postačí obyčejné krmítko, které si snadno vyrobíte sami.

Nachystejte si dvouřadé plato od vajíček. Udělejte na čtyřech stranách malé otvory, skrz které provlečte pevné provázky. Nasypejte do kartonu potravu pro ptáčky. Následně už jen najděte vhodnou větev, kam krmítko pověsíte. Přečtěte si také, jak využít na zahradě epsomskou sůl, která neslouží pouze k léčebným účelům.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve