Vaší návštěvě stačí jen osmatřicet vteřin, aby si udělala úsudek o vašem bytě

 Tipy a inspirace 
21. ledna 2020 16:25 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hosty lze pozvat jen do uklizeného bytu Pinterest
Máte doma často hosty? Pak vězte, že jim stačí pouhých 38 vteřin, než si udělají názor na váš byt či dům. A co víc, většina z nich vám ho nikdy neprozradí.

Nemyslete si, že vaši přátelé si všímají pouze neumytého nádobí. Nenápadně si totiž všímají i toho, jaké knihy máte v knihovně, nebo zda jsou drobné předměty na vaší komodě zaprášené.

Nejkritizovanější jsou pachy

Vaši hosté si totiž pachů ve vašem bytě či domě všímají na prvním místě. Pokud tedy čekáte návštěvu, kterou navíc chcete pohostit nějakým dobrým jídlem, zvažte, co budete servírovat. Především smažená jídla po sobě zanechají typické pachy, které vaše návštěva hned zaznamená. Naopak před příchodem vašich hostů zapalte vonné svíčky, oleje, nebo vonné tyčinky.

Pořádek je důležitý

Vaše hosty až tolik nezajímá to, jak drahou a supermoderní máte kuchyňskou linku, jako především to, jaký v ní máte pořádek. Takže neumytým nádobím a zašpiněným sporákem rozhodně dobrý dojem neuděláte, byť jste třeba pro své hosty zrovna chystali večeři.

Středobodem zájmu vaší návštěvy je ale rovněž čistota podlahy a koberců, stejně jako prach na skříních a komodách, nebo v nejhorším případě neumytá koupelna. Během návštěvy je totiž jasné, že si vaši hosté odskočí a budou mít dostatek času překontrolovat důkladně stav vaší koupelny.

Nezapomeňte raději ani na pořádek v ložnici a dětském pokoji. Pokud totiž vaši hosté přijdou i se svými dětmi, jistě si s těmi vašimi půjdou hrát do dětského pokojíčku.

To samé platí i pro ložnici, zejména v případě, že čekáte opravdu zvědavé a upjaté hosty. Ti totiž nebudou mít žádné zábrany a pokud k vám jdou na návštěvu poprvé, nebudou se ostýchat a bez okolků si řeknou o kompletní prohlídku vašeho domu či bytu. Dále čtěte: Novým hitem bydlení jsou domácí bary.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008