Využijte osvěžovače vzduchu do auta v domácnosti. Třeba jako vůni do vysavače

 Tipy a inspirace 
17. ledna 2020 08:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vysávání nemusí vždy vonět Internet
Některé vysavače mohou při používání zapáchat a mnohdy ani speciálně koupená vůně nepomůže. Známe však způsob, díky němuž vám vysávání opět bude vonět.

Není nad provoněnou domácnost. Tento příjemný dojem však může zkazit vysavač. V něm totiž končí nejenom zbytky jídel, ale také vlasy, chlupy od zvířat a další nečistoty, které se uvnitř sáčku rozkládají. Občas se tak může stát, že se vám při vysávání může začít linout ze stroje velice nepříjemný zápach, který vám doslova zamoří celou domácnost. A obzvláště to platí u starších typů. Máme pro vás velice jednoduché řešení.

Voňavé nejenom auto

Než se pustíte zase do vysávání, sáhněte po osvěžovači vzduchu, ale ne tom určeném pro vysavač, ale po tom, co se používá v automobilech. Ideální je, pokud to bude ten, který se připíná k ventilátoru auta. Klips totiž připnete přímo na mřížku vysavače a stejně tak jej můžete přidělat i na ventilaci vysavače. Tím docílíte toho, že vzduch proudící z vysavače nijak neomezíte, navíc se vám při každém vysávání vůně krásně rozline po celé místnosti. Můžete sáhnout i po klasickém osvěžovači vzduchu ve tvaru stromečku, ten ale nebude mít takový efekt jako připínací osvěžovač se zásobou parfému.

Voňavý kolíček

Pokud nejste příznivci chemických přípravků, můžete si podomácku vyrobit také přírodní vůni, kterou můžete použít do auta, ale také do vysavače. Je to jednoduché. Vemte si starý dřevěný kolíček na prádlo a nakapejte na něj pár kapek esenciálního oleje (levandulového, eukalyptového, pomerančového atd.) a kolíček pak zavěste do auta, nebo ještě lépe do větrací mřížky.

Domácí vůně do vysavače

Stejně tak si můžete vyrobit i svou vlastní vůni, kterou můžete rovněž přidat do vysavače. Na čistý bavlněný hadřík naneste několik kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Ten pak můžete vložit do prostoru mimo sáček směrem k filtru vysavače. Před každým vysáváním můžete dle potřeby doplňovat vůni přidáním několika kapek oleje. Tuto domácí vůni si můžete vyrobit také do bezsáčkového vysavače. Bavlněnou látku ovoněnou éterickým olejem přitom vložte přímo do nádoby na prach. Stejnou vůni můžete použít i při výrobě domácího osvěžovače vzduchu, jehož výroba je hrozně jednoduchá. Návod, jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve