Jak oddělit WC, které je v koupelně? Stačí pár triků a můžete mít toaletu schovanou

 Interier 
26. února 2019 09:22 / Šárka Sokolská
  6
📷
8 fotografií v galerii
Společná toaleta s koupelnou má i své výhody Shutterstock
Záchod s koupelnou. Někdy tyto dvě místnosti prostě není možné řešit dispozičně jinak, než je spojit v jednu. Ovšem, stačí pár triků a můžete mít toaletu krásně schovanou.

Je pravda, že pokud je záchod spojený s koupelnou, má to i své výhody. Tou největší je bezesporu úspora místa a při hygieně máte prostě všechno doslova po ruce. Naopak velkou nevýhodou je ztráta soukromí a někteří odpůrci také tvrdí, že se kolem toalety nachází velké množství bakterií. Tím se relaxační zóna v koupelně může také stát o něco méně atraktivní. Tedy ne v případě, že použijete na schování toalety pár fíglů, které navíc moc nestojí.

Příčky, polopříčky

Pokud plánujete rekonstrukci nebo stavíte, určitě je lepší předem naplánovat příčku nebo polopříčku. Kromě toho, že tím získáte větší a vzdušnější prostor, docílíte kýženého oddělení prostoru. Do příček navíc můžete nechat zabudovat menší skříňku nebo poličky na koupelnové či hygienické doplňky.

Hrejte si s nábytkem

Když není na přestavbu čas či finance, pak si pomozte nábytkem. Šikovně umístěná police nebo rovnou celá policová stěna vám udělá prakticky stejnou službu jako příčka. A opět díky tomu získáte také dostatek úložného prostoru. Stačí jenom vybrat takovou barvu nábytku, která vám bude pěkně ladit s koupelnou.

Zástěna, paraván

Velmi rychlým řešením může být také použití klasického paravánu nebo zástěny. I zde si můžete vybrat v nepřeberném množství vzorů a barev. Paraván má tu výhodu, že jej můžete podle potřeby kdykoliv přemístit buď k toaletě nebo vaně, abyste nebyli tolik rušeni jinými členy domácnosti. U zástěny zase počítejte s montáží. Nicméně nejde o žádný složitý úkon, takže to hravě zvládne prakticky každý. 

Zeleň koupelnu nejenom oživí

Úplně nejjednodušším a nejrychlejším řešením mohou být květiny. Ty nejenom koupelně dodají více útulnosti, ale zároveň si tím můžete krásně oddělit prostor toalety od zbytku koupelny. Místnost zkrášlí orchideje, draceny či kapradinový ledviník, které můžete postavit na policový díl. A nebo si vytvořte zástěnu z bambusu, který nepotřebuje ani tolik slunečního světla. O tom, které další květiny se hodí do koupelny, jsme psali zde.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve