Úložných prostor není nikdy dost. Lze využít i místa, která by vás možná ani nenapadla

 Interier 
25. května 2018 13:08 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
I pod schodiště se toho hodně vejde Internet
Nedostatek úložných prostor trápí hlavně majitele menších bytů, ale i ve větším prostoru se obvykle lidé snaží využít všechny možnosti, kterými lze nějaký úložný prostor získat. A nemusí jít jen o to vykoumat, kam nejlépe postavit skříň, regál nebo jiný kus nábytku, který uschová vše potřebné.

Standardně lidé schovávají věci do skříní, šuplíků, polic a podobně. Kromě těchto variant lze ale hodně místa získat i třeba pod schodištěm, v šikmině střechy, v různých výklencích a koutech. Stačí se na byt podívat z trochu jiného úhlu pohledu.

Místo pod střechou i schodištěm

Pod střešní šikminu můžete umístit i výsuvné skříně na kolečkách nebo regály, které jsou od podlahy směrem vzhůru stále užší. Pod schodiště pak lze kromě běžné skříně vestavěné umístit i skříň výsuvnou, je však důležité zajistit, aby vám do ní nepadaly žádné nečistoty. Ne každé schodiště je však vhodné k využití prostoru pod sebou.

K uložení věcí vám ale mohou sloužit i různé truhly a střešní šikminy můžete využít i jen jako místa k uskladnění úklidových potřeb, zakrytá snímatelnou deskou či otevíravými dveřmi.

Nepodceňujte ani rohy místností - ty lze důmyslně zaplnit půdorysně trojúhelníkovými skříňkami. Ty navíc mohou mít čelo i zaoblené. Stejně tak je vhodná rohová skříň se čtvercovým nebo obdélníkovým půdorysem vedle dveří.

Postel nemusí být jen na spaní

Pokud vás trápí nedostatek místa, pořiďte si postel s úložným prostorem a rozkládací gauč. V obou případech můžete získat nejen potřebný kus nábytku do svého bytu, ale hlavně další místo na ukládání věcí.

Pokud už postel máte, ovšem bez úložného prostoru, zkuste využít alespoň místo pod postelí. Stačí si pořídit krabice či nějaké jiné úložné boxy a vše potřebné dejte dovnitř a zasuňte pod postel.

Úložné prostory v podkroví

Většina domů má střechu ve tvaru písmene A, takže v podkroví vzniká atypický prostor se šikminou. Netradiční tvar místnosti ovlivňuje podobu jak zkosené stěny, tak obou na ní navazujících. Do jejich rohů se k šikmině vejde málokterý nábytek. Jestliže nějaký přece jen ano, je velmi těžko přístupný. Ideální řešení proto představují skříně na míru. Dobrý dodavatel vestavěných skříní si s atypickým prostorem hravě poradí.

Jsme zvyklí na klasické čtvercové či obdélníkové tvary úložných prostorů obyčejných skříní, proto si někteří z nás s trojúhelníkovými kapsami na kraji podkrovních skříní na míru nevědí rady. Do nich se nejlépe hodí objemné měkké předměty, nejlépe deky, nafukovací lehátka či velkoformátový textil, ideálně cokoliv, čemu neuškodí mírné zmačkání.

Úložný prostor lze získat i v těch nejmenších místnůstkách. Například v těsné předsíni oceníte taburety, o kterých jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008