Houpačka v interiéru je příjemným doplňkem nejen k relaxaci

 Tipy a inspirace 
17. dubna 2018 11:30 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Houpání je uklidňující a má obecně blahodárný vliv na lidskou psychiku Depositphotos
Houpačky nepatří jen na zahradu nebo dětské hřiště. Užívat si je můžete také v pohodlí domova. Neslouží ale jen k příjemnému odpočinku. Designové kousky se mohou stát originální ozdobou vašeho interiéru.

Různé závěsné houpačky, sedačky a křesílka jsou příležitostí, jak vnést do interiéru neobvyklý prvek, získat nové místo pro odpočinek a zároveň si dopřát pohodlné sezení. V bytech a domech se zatím jedná o určitou zvláštnost, kterou si lidé běžně nepořizují.

Ale pokud se vám houpání líbí, není důvod si ji nedopřát. Nevyžádá si to obzvlášť vysoké finanční náklady. Oříškem spíš může být v některých případech instalace. Optimální řešení se ale dá nalézt takřka ve všech případech.

Ukotvení musí být precizní a bezpečné

Nejčastěji se houpačky připevňují ke stropu. K tomu je potřeba, aby byly vysoké nejméně 220 centimetrů. K tomu musíte počítat s dostatečným místem na houpání. Co se samotného připevnění týče, je třeba použít správné kotvicí prvky.

Do betonových stropů se hodí ocelové kotvy a oka. Pokud houpačku instalujete v místnosti, nad kterou je půda, je ideální provrtat strop a dřevěné trámy a následně nosníky sešroubovat shora.

Pokud vám rozměry vašeho bytu neumožňují ukotvení houpačky do stropu, nemusíte to hned vzdávat. Praktickým řešením jsou houpačky umístěné v rámu. Kromě toho, že nemusíte vrtat do stropu, je výhodou to, že je můžete podle potřeby přemístit na dvorek, zahradu i na terasu.

Nabídka houpaček je široká

Výrobci nabízejí interiérové houpačky z různých materiálů. Vedle často používané bavlny můžete sehnat houpačky ze dřeva, ratanu, proutí a plastu. Výběr se odvíjí od specifických požadavků uživatele. Roli hraje nosnost, umístění v interiéru, vytížení a skladnost.

Tak třeba houpací vajíčko bývá z přírodního ratanu, vzdušné a atraktivní sítě jsou háčkované či pletené. Mezi oblíbené patří i bavlněné brazilské houpací sítě ve tvaru křesla. Dražší jsou závěsná houpací křesla, o kterých jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47