Vyzdobte si letos dům dýněmi podle nejnovějších trendů

 Tipy a inspirace 
18. října 2020 12:50 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Z dýní se dají vytvořit opravdu nádherné dekorace Depositphotos
Nic tak nějak v roce 2020 není normální, takže není překvapením, že nejlepší trendy zdobení dýní v letošním roce jsou pravým opakem tradičního vyřezávání oranžových dýní.

Abychom vám pomohli inspirovat se pro váš halloweenský nebo podzimní dekor, shrnuli jsme některé z oblíbených současných trendů zdobení dýní. Rozhodně tedy odložte řežbářské nástroje, vezměte štětec a začněte zdobit!

Stříkané dýně

Jde o jeden z nejoblíbenějších způsobů zdobení dýní v letošním roce. Chcete-li vytvořit tyto barevné dýně, použijte zbytky barev nebo smíchejte barvy s několika kapkami vody.

Navíc se u tohoto dekoru opravdu vyřádíte. Krycí páskou zakryjte stonky dýní, poté namočte štětec a a švihněte s ním tak, abyste dýně postříkali a vytvořili tak zcela neočekávané a zajímavé obrazce. Nechte zaschnout na voskovém papíře a pokud chcete, namočte ještě spodní část dýně do plné barvy.

Dýně také můžete nejprve natřít požadovanou základní barvou, na které následně vytvoříte náhodné cákance.

Malované nebo lakované dýně

Malování na dýně sice není nic nového, ovšem dosud tato disciplína byla spojována především s halloweenskými oslavami, nikoli domácím dekorem. Takže díky malování nebo lakování můžete svým dýním dopřát moderní vzhled. A doma budou ozdobou vašeho obývacího pokoje nebo předsíně.

Pomocí širokého pěnového štětce namalujte dýně podle svého gusta. Designeři dokonce tvrdí, že letos jsou in geometrické tvary i na dýních. Záleží ovšem samozřejmě především na tom, aby se vám malované nebo lakované dýně hodily k designu vaší domácnosti.

Stejně jako barvu můžete na dýně použít i barevný lak. Dodá jim to skutečně nádherný rozměr. Hitem jsou zlaté a stříbrné odstíny, stejně jako černobílé kombinace. Co se vzorů týče, kromě těch geometrických jsou letos hitem také květinové vzory malovaných dýní. Nebo vzory čínského porcelánu.

Malovaná dýně jako květináč

V tomto případě se už klasickému vydlabání dýní nevyhnete. Z nabarvené slupky ale získáte velmi stylový květináč pro vaše podzimní dekorace. Fantazii se meze nekladou. Dále čtěte: Obývákovou stěnu nahraďte designovými komodami. Jsou trendy a praktické.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve