Nedělejte časté chyby, kvůli kterým své nové ručníky a osušky brzy zničíte

 Tipy a inspirace 
30. července 2020 11:05 / Eva Vogelová
  1
📷
6 fotografií v galerii
Ručníky a osušky nesmíte žehlit  Pixabay
Toužíte mít doma hebké ručníky, do kterých se můžete po příjemné sprše zabalit? Většina osušek je však po pár vypráních tvrdá a žmolkovitá. Možná se budete divit, ale vina nejspíš bude na vaší straně. Co nedělat, aby vaše ručníky a osušky vydržely dlouho měkké a nadýchané?

Trvanlivost ručníků a osušek může být dlouhá, pokud se o ně budete náležitě starat. Nejde o nic složitého. Stačí se vyvarovat některých chyb a nebudete si muset pořizovat po krátké chvíli nové.  

Kupujete si nekvalitní ručníky

Pokud chcete, aby vám ručníky či osušky dlouho vydržely, musejí být vyrobeny z kvalitního materiálu. Většina lidí udělá první chybu hned na začátku. Sáhne po nejlevnějším ručníku, který uvidí. Kvalitu hledejte v ručnících, které jsou vyrobené převážně z bambusových vláken.

Před prvním použitím ručníky a osušky nevyperete

Málokdo myslí na to, že by se měly ručníky hned po koupi vyprat, což je chyba. Vyperte je nejlépe hned dvakrát za sebou. Pokud jste si pořídili osušky z kvalitního materiálu, nemusíte se bát, že jim to ublíží. Naopak jim to spíše prospěje. Zbavíte je tím chemikálií a prachových částic.

Přeháníte to s dávkováním prášku

Rozhodně nepřekračujte doporučené dávkování pracího prášku. Následkem toho budou mít vaše ručníky drsný povrch a ztratí svoji hebkost. Kvůli velkému množství prášku ručníky rychle vyblednou a budou na nich zůstávat zbytky pracího prášku. 

Při praní ručníků a osušek používáte aviváž

Hebkost a měkkost ručníkům aviváž rozhodně nezaručí. Jde o rozšířený omyl. Aviváž je spíše poškodí. Kvůli ní se vlákna slepí k sobě a vytvoří se na nich žmolky. Navíc se sníží jejich absorpční schopnost. U bílých ručníku aviváž časem způsobí zešednutí. Pamatujte si, že ručníky musíte prát zásadně bez aviváže.

Věšíte ručníky a osušky na jeden háček

Po každém vyprání a použití musíte nechat ručníky dostatečně vyschnout. Mnoho lidí dělá chybu v tom, že pověsí několik ručníků na jeden háček. Takže visí na sobě. Kvůli tomu se v látce mohou snadno rozmnožovat plísně a další bakterie. Rozhodně bude lepší, když necháte každý ručník vyschnout zvlášť.  

Ručníky a osušky žehlíte

Žehlit některé oblečení se vyplatí, ale ručníky a osušky rozhodně ne. Děláte velkou chybu. Žehlením zlomíte a zploštíte jednotlivá vlákna. Materiál kvůli tomu ztratí svoji hebkost a savost. Dále čtěte: Jak vyčistit spáry mezi kachličkami bez velké námahy. Vystačíte si s přírodními prostředky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008