Používáte elektrické osvěžovače vzduchu? Náhradní náplň si můžete vyrobit i doma

 Tipy a inspirace 
22. dubna 2019 10:30 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Je příjemné, když přijdete domů, kde to krásně voní Depositphotos
Elektrické osvěžovače vzduchu dokáží nádherně provonět celý domov. Ale náplně do nich nejsou zrovna levné. Tedy pokud si je nevyrobíte doma. A zcela zdarma.

Čich je jeden z pěti smyslových vjemů člověka. A přestože je ve spojení s pamětí zcela nepostradatelný, jeho význam často podceňujeme. Některé vůně jsou totiž nejenom příjemné, ale také umějí pomáhat tělu a především mysli. Proto se také stále větší a větší oblibě těší různé aroma lampy, difuzéry, elektrické osvěžovače vzduchu, svíčky nebo podpouri. Velkou část z toho si však poměrně snadno můžete vyrobit i doma. Není to nic těžkého. Navíc si můžete zvolit vůni podle svého vlastního vkusu.

Domácí náplň

Málokterá náhradní náplň do elektrického osvěžovače vzduchu jde pod sto korun. A její výdrž bývá zpravidla dva týdny, pokud šetříte náplní, tak i tři. Ušetřete pro příště svou peněženku a vyrobte si náhradní náplň doma. Je to totiž jednoduché. Prázdnou lahvičku opatrně otevřete a vyndejte z ní knot. Vše pečlivě vymyjte, abyste se zbavili původních aromat a nechejte uschnout. Pak do poloviny flakonu nalijte libovolný vonný olej. Klidně můžete zvolit i více druhů. Zbytek dolijte vodou, vsuňte knot, lahvičku zavřete, promíchejte a můžete zapojit do zásobníku. 

Vonné bombičky

Provonět domácími prostředky si můžete i své skříně nebo šatnu. Vyrobte si vonné bombičky z obyčejné sody a esenciálního oleje. Opět to zvládne naprosto každý. Připravte si pastu ze sody a vody.

Pak si vezměte formu například na mufiny, cupcaky nebo čokoládové bonbony, pastu vložte do jednotlivých dílů, přitlačte a dejte na chvíli sušit do trouby předehřáté na 170 °C.

Jakmile vychladnou, vyjměte je a nakapejte na ně vonné oleje. Vonné bobmičky pak rozmístěte libovolně po bytě nebo je dejte do prádla. Zbytek uchovávejte v uzavřené nádobě nebo mrazničce, aby jejich aroma nevyprchalo. Jakmile vůně z bombičky vyprchá, vhoďte ji třeba do pračky k prádlu. Soda, jak je známo, pomáhá při odstranění skvrn a pohlcení pachů v pračce. A sodu lze použít i na čištění pračky. Jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47