Zbavte se škrábanců na oknech. Pomůže vám s tím rostlinný olej i zubní pasta

 Tipy a inspirace 
24. dubna 2020 11:53 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Před odstraněním šrámů okna vyčistěte  Depositphotos
Trápí vás poškrábaná okna? Nemusí jít o příliš velké škrábance, ale přesto vám patrně vadí, když se skrze ně díváte ven. K odstranění šrámů můžete použit několik prostředků, které se najdou v každé domácnosti.

Škrábance na sklech člověka naštvou. Máte však šanci se jich zbavit. Předtím, než se pustíte do jejich odstraňování, měli byste očistit okna tak, aby na nich nezůstaly žádné šmouhy a nečistoty.

Jedlá soda

Jedlá soda je skvělý pomocník v domácnosti. Pomůže vám s menšími škrábanci na okně. Připravte si sklenici. Nasypte do ní zhruba jednu až dvě polévkové lžíce jedlé sody, kterou následně zalijte trochou vody. Měla by vám vzniknout hustá pasta.

Pastu naneste na jemný hadřík a krouživými pohyby s ní vyleštěte poškrábané místo. Následně hadřík vymáchejte ve vlažné vodě a setřete ze skla zbytky pasty.

Zubní pasta

Zubní pastu nemusíte použít pouze k čištění chrupu, dokáže i odstranit šrámy na skle. Malé množství pasty naneste na vlhký hadřík a krouživými pohyby s ním chvíli čistěte poškrábané sklo. Ideálně použijte hadřík z mikrovlákna.

Pokud nosíte dioptrické brýle, hadřík z mikrovlákna patrně budete někde doma mít. Nakonec zubní pastu ze skla smyjte opět navlhčeným hadříkem.

Rostlinný olej

Na odstranění šrámů na oknech můžete použít i rostlinný olej. Nakapejte ho do jemného hadříku, který vetřete do skla a následně ho setřete. Jde o šetrný prostředek, se kterým okno nemůžete nijak poškodit. Pokud se vám šrámy nepodaří dostat pryč hned napoprvé, proces opakujte.

Dětský pudr

Dětský pudr se hodí nejen na opruzeniny. Nasypte jednu až dvě polévkové lžíce do sklenice. Následně do ní nalijte trochu vody tak, aby se z pudru vytvořila hustší kašička. Tu naneste na jemný hadřík a vyleštěte s ním šrámy na okně.

Krém na škrábance na auta

Existuje hned několik krémů na škrábance na auta. Naneste krém na jemný hadřík a vyleštěte s ním sklo. Pokud vám nezabere už ani tento trik, tak vám patrně nepomůže nic a budete se muset se šrámy na okně smířit. Přečtěte si o tom, jak se v bytě zbavit plísní.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve