Zatočte se zápachem z kuchyňského odpadu s pomocí přírodních ingrediencí

 Tipy a inspirace 
27. dubna 2020 08:48 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zapáchající odpad je nutné vyčistit Depositphotos
Štve vás zapáchající odpad v kuchyni? Cítíte ho vždy, když se postavíte ke kuchyňské lince? Nepříjemný závan vám patrně zkazí i chuť k jídlu. Znamená to, že čištění odpadu se nevyhnete. Poradíme vám, jak se zápachem jednoduše bojovat.

Zápach v kuchyňském dřezu se vytváří nejčastěji, když v něm zůstanou malé zbytky jídla, mastnota, ztuhlý tuk, vlasy či další nečistoty. Nepomůže vám ani sítko ve dřezu, které zamezuje pádu větším zbytkům jídla do umyvadla. Stejně se tam vždy nějaké nečistoty dostanou a odpad bude zapáchat.

Prášek do pečiva a ocet

Na zápach z odpadu vyzkoušejte babské rady, které jsou ve většině případech účinné. Jednou z nich je spojení octa s práškem do pečiva. Ocet je univerzální čisticí prostředek v domácnosti. Můžete s ním nahradit chemické prostředky, které jsou zdraví škodlivé.

Nejprve do sifonu nasypejte prášek do pečiva a následně ho zalijte octem od oka. Ingredience nechte působit zhruba půl hodiny. Když tam zůstanou o něco déle, nic by se nemělo stát. Nakonec prášek do pečiva a ocet zalijte vyvařenou horkou vodou. Když zápach nepomine, opakujte tento proces po několika hodinách znovu. Pokud nemáte prášek do pečiva, můžete ho nahradit jedlou sodou.

Sůl a horká voda

Pokud vám předchozí metoda nezabírá, nebo nemáte zrovna doma ocet, zkuste zápach z odpadu vyčistit ještě něčím jiným. Sáhněte po hrubé soli, která by měla zajistit odstranění nečistot v odpadu. Pokud máte doma jedlou sodu či prášek do pečiva, smíchejte ji s hrubou solí do jedné sklenice v poměru jedna ku jedné.

Ingredience nasypejte do odpadu a následně je zalijte převařenou vodou, která by měla být samozřejmě horká. Jedlá soda a sůl se rozpustí a zápach by měl po chvíli buď úplně zmizet, či se alespoň zmírnit.

Prevence zápachu z odpadu

Velkému zápachu z kuchyňského odpadu můžete poměrně snadno předejít. Pokud nemáte ve dřezu sítko, pořiďte si ho. Zachytává ty největší nečistoty. Když ho máte, nezapomínejte ho samostatně pravidelně čistit. Jednou za čas kupte úplně nové.

Každý týden si nachystejte zhruba dva litry převařené horké vody a postupně ji vylijte do odpadu. Stáhne dolů nějaké nečistoty a zmírní linoucí se zápach. Dále čtěte: Zjistěte, jak se v domácnosti zbavit plísní.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47