Jednoduchá a efektní vychytávka, díky které za pár stovek změníte vaše bydlení

 Tipy a inspirace 
18. září 2018 13:07 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Manipulaci s touto vychytávkou zvládnou i ženy Shutterstock
Ještě dřív, než usnete, zkuste si takhle pěkně v klidu prohlédnout váš strop, jestli už náhodou nepotřebuje nějakou vzpruhu. Sem tam trhlinka, barva bledne, možná se už i odlupuje.

Než se rozhodnete s tím něco udělat, popřemýšlejte, jestli byste místo obligátního přetáhnutí na bílo nezkusili tentokrát něco jiného. A protože tušíme, že nemáte času nazbyt, poradíme vám jednoduchou vychytávku, kterou zvládne i zručnější žena. A bude vám na to stačit jedno odpoledne.

Pěkné pohledy na stropní podhledy

Tentokrát nemáme na mysli sádrokarton, který je snad ve všech kancelářích, ale něco skutečně hezkého, jednoduchého na montáž, a taky levného. A protože víme, že tuto trojkombinaci milujete, pojďme se pustit do díla. Na trhu existuje mnoho druhů stropních podhledů, my se dnes budeme věnovat těm nejlevnějším, což ale neznamená, že nejhorším. Polystyrenové stropní kazety se oproti svým batolecím létům již vyrábějí v nepřeberně pestré škále barev i tvarů (malou ukázku přinášíme ve fotogalerii pod článkem). Docela často zájemcům trvá déle vybrat pro ně ty nejkrásnější, než je pak nalepit na strop.

Za jedno odpoledne máte „vymalováno“

Ozvláštnit strop je práce rychlá a čistá – oproti malování totiž odpadá zakrývání nábytku a závěrečný úklid. Stropní kazety se vyrábějí většinou ve velikosti 50 x 50 cm (tj. 4 kusy na metr čtvereční), takže si jednoduše spočítáte, kolik jich budete potřebovat. Lepí se přímo na strop, který nemusíte nijak zvlášť připravovat, jen by neměl být mastný, což je občas problém v kuchyni. Doporučujeme vyzkoušet si lepení podhledů v nějaké malé místnosti, například na toaletě. Když zjistíte, že vám to jde, můžete se pustit do větších ploch. Polystyrenovým podhledům nevadí ani vlhko, proto je můžete směle instalovat i do koupelny.

V ložnici baroko, v kuchyni červánky

Zapomeňte už jednou provždy na bílé stropy a zařiďte si bydlení skutečně podle svých představ. Každá místnost vás může přenést v čase, uměleckém slohu, prostoru. V obývacím pokoji na vás dýchne antika, v ložnici se budete cítit jako na barokním zámku a motiv do dětského pokoje nechejte vybrat vaše ratolesti, které vám pak jistě rády pomohou s prací. No a když se vám po letech strop okouká, kazety jednoduše strhnete a nalepíte nové. Díky nízké ceně si můžete tyto hrátky se stropem – a samozřejmě i stěnami - užívat prakticky vždy, když dostanete chuť na změnu. 

Výhody polystyrenových podhledů

  • nízká cena a jednoduchá montáž
  • žádná nebo minimální údržba
  • dlouhá životnost
  • šetří energii na vytápění
  • působí jako zvuková izolace
  • neznatelné snížení stropu
  • dodají interiéru punc výjimečnosti

Nadčasový interiér

Každý interiér postupem času zestárne a ztratí na atraktivitě. Pokud chcete, aby se vám váš byt za pár let neokoukal, pokuste se do něj vkomponovat nadčasový design. Pokud chcete poradit, jak na to, přečtěte si pár tipů zde

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod