Zařiďte si byt podle této metody a budete se cítit báječně

 Tipy a inspirace 
07. září 2018 14:58 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bydlete v klidu a harmonii, nestojí to mnoho Shutterstock
Harmonie a vyváženost, tak by se volně dalo přeložit Feng Shui, o kterém se v poslední době mluví čím dál tím víc. A nenechejte se mýlit – nejde o žádný reklamní tah. Za tuhle prověřenou metodu nemusíte nic utrácet. Naučit se ji můžete snadno sami.

Volně přeloženo jde v podstatě o tu správnou energii, kterou si sami natáhnete do svého domova nebo kanceláře. Feng Shui vám pomůže udržet vlastní energii, načerpat inspiraci a dodat síly. Taky vám pomůže harmonizovat osobní a rodinné vztahy. Budete se cítit báječně.

Vstupní dveře

U nich všechno začíná i končí. Dveřmi působíte na své okolí a uděláte jimi první dojem. Feng Shui říká, že jde o jakousi bránu energie. Nemusíte hned pořizovat dveře nové. Stačí, když ty staré opravíte, umyjete a natřete. Máte-li vchodové dveře orientované na východ, pak je nejvhodnější barva zelená, modrá nebo hnědá.

Zašlou vizitku na dveřích vyměňte za novou. Ideálně v kovovém provedení. Ještě lepší pak bude, pokud sladíte barvy kovové jmenovky a vstupního zámku. Na dveře můžete i instalovat kovové klepadlo ve stejné barvě. Starý oprýskaný zvonek s drnčícím zvukem vyměňte za takový, který vydává příjemnou melodii. A nezapomeňte také na rohožku. Měla by být pěkná a čistá.  Abychom vtáhli pozitivní energii do bytu či domu, nesmí průtok energie nic blokovat. Ke dveřím musí vést přímá cesta, květiny před vchodem nesmí být suché a zvadlé.

První místnost

Předsíň je vizitkou, která osloví návštěvu a učiní i váš vstup do vašeho světa příjemný. Vyhoďte staré papuče pro návštěvy. Na věšáku by neměla být přehlídka všeho, co se vám nechce dát do skříně. Z předsíně by nemělo být vidět do kuchyně. Pokud máte předsíň tmavou, bez oken, vymalujte jí světlou barvou – klasická bílá nebo světle okrová je ideální a pořiďte si do předsíně dostatek světelných zdrojů. Čím menší místnost – tím více světla do ní potřebuji dostat.

Ukliďte prach a vyhoďte staré věci

Jeden z principů tohoto učení říká, že teprve čistý a uklizený prostor je připraven přijmout novou svěží energii. Zbavte místnosti prachu a do koutů a rohů místnosti nasypte mořskou sůl. Nechte ji celý den působit a pak teprve ji vysajte i s prachem. Sůl má moc do sebe natáhnout negativní energii.

Vyhoďte všechny sušené květiny – zadržují negativní energii. Do vázy si dejte čerstvé řezané květiny a staré uvadající vyhazujte. Mořskou sůl přidejte i do kbelíku s vodou, kterým byt vytřete. Pokud jsme již začali s úklidem, proberme svůj šatník a zbavme se starých věcí, které už nenosíme. To samé udělejte i s přebytečnými věcmi.

Pro dobrou chuť i zdravý žaludek

Kuchyň musí být čistá.  Pro pozitivní proudění životní energie by měly být v kuchyni květiny a mísa s čerstvým ovocem. Odstraňte zavěšené svazky zeleniny. Nože ukládejte tak, aby nebyly vidět. Vysílají totiž nepříjemnou negativní energii. Nikdy nepoužívejte otlučené nebo poškozené nádobí. Přináší to smůlu. Ostré hrany působí jako hroty šípů a oslabují vás. Místo pro vaření – varnou desku nebo sporák, vždy udržujte čistou. Je to v podstatě jeden ze základních elementů fengshui -  ohně.

Dokonalé světlo

Důležitou složkou pozitivně laděného bytu je i barva žárovek a typy svítidel.  Používejte však výhradně teplé zdroje světla. Chceme-li dostatek světla i do větších prostor a máme-li úmysl použít LED žárovky, tak volíme zdroje s výkonem kolem 12 Wattů. Do menších stolních lampiček stačí LED žárovky s výkonem 4 Watty.

Kvalitní spánek

Ložnice je velmi důležitá část obytného prostoru. Veškeré moderní technologie typu televizor, počítač zcela bezpečně zlikvidují atmosféru ložnice. Přinášejí totiž do ložnice stres a práci. Větrejte co nejvíce je to možné Podle učení Feng Shui také není dobré mít ložnici plnou květin. Postel by měla mít snadný přístup ze dvou stran. Ideálně by u postele měly být dva stolky. Postel by neměla být ve stejné linii jako dveře do ložnice. Nespěte pod oknem, skoseným stropem, nebo pod trámem. A zapomeňte na nábytek, který blokuje proudění energie. Když už jej využijete, pak dřevěný nebo papírový.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod