Tyto věci rozhodně do koupelny nepatří. Přesto je tam řada lidí má

 Tipy a inspirace 
09. září 2018 13:33 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
V koupelně se často střídají teploty a drží se tam vlhkost Shutterstock
V koupelně chce každý mít pěkně všechno po ruce. Mýdla, ručníky, toaletní potřeby. Je to ale správné? Asi se budete divit.

Koupelna je místnost, která slouží jak pro osobní hygienu, tak i pro relaxaci. Rychle se tu ale mění teploty. A ty nesvědčí některým věcem, které se v ní běžně skladují.

Mýdlová kostka

Tekutá mýdla postupně vytlačují ty tuhé kostky. Přesto si je řada lidí stále kupuje, například z přírodních ingrediencí. Ale víte o tom, že v takovém tuhém mýdle se velmi rády zabydlují různé bakterie? A je jich celá řada. Tyto malé potvůrky totiž milují vlhkost a změny teplot, které jsou pro koupelnu příznačné. Pevné mýdlo tak spíš umístěte do komody, aby hezky provonělo oblečení.

Parfémy a make-up

Když si koupíte nový parfém nebo make-up, najdete zpravidla na obalu upozornění, abyste je skladovali na suchém a tmavém místě.

A koupelna rozhodně ani jedno z toho nesplňuje. I když jsou nádobky uzavřené, přesto podléhají změnám teplot. Takže se může stát, že vám make-up dlouho nevydrží a takový parfém může velmi rychle zoxidovat a změnit svou vůni v něco, co by se vám určitě nelíbilo. Takže pokud tyto dvě věci máte v koupelně na poličce, pryč s nimi!

Ručníky, semeniště pro plísně

Máte v koupelně skříňku, kde skladujete čisté ručníky a osušky? Tak i to je chyba. Vzhledem k tomu, že se v koupelně často kumuluje vlhkost, může se snadno stát, že vám čisté a voňavé ručníky navlhnou a začne se v nich tvořit i plíseň. A to byste určitě nechtěli. Tyto věci je potřeba skladovat mimo koupelnu, což samozřejmě neplatí pro ručníky a osušky, které právě používáte. Jestli máte stále tvrdé ručníky jako kámen, ať děláte co děláte, a nevíte, co s tím, máme pro vás řešení. Více jsme psali zde.

Tupější holítka

Vlhkost, která se drží v koupelnách, rovněž nesvědčí ani holícím strojkům. Snadněji a rychleji se otupují a rezavějí. Nejlepší je hned po použití je očistit, vysušit a uklidit do skříňky či zásuvky.

Šperky zoxidují

Občas se každé ženě stane, že zapomene v koupelně své oblíbené šperky. Ale mějte na paměti, že pokud to budete dělat příliš často, tak si agresivní vlhké prostředí vaší koupelny vybere svou daň. Urychlí oxidační proces. A to by byla škoda, ne?

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty