Dopřejte si doma maximální relax a uvolnění. Ušetříte za léky i maséra

 Technika 
04. července 2018 17:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Masážní křeslo nabízí uvolnění a pohodu Shutterstock
I když v českých domácnostech zatím tento trend není nijak masově rozšířen, pomalu a jistě si i u nás získává své příznivce. Řeč je o masážních křeslech. Není třeba hned utrácet za tuto vychytávku desetitisíce, k dostání jsou i podstatně dostupnější modely.

Dnešní uspěchaná doba plná stresu masážním křeslům nahrává. Řada lidí sice občas zajde na masáž nebo do wellness centra, ale pokud máte masážní křeslo doma, můžete si uvolnění a relax dopřát naprosto kdykoliv. A vzhledem k tomu, že nejlevnější masážní křesla lze pořídit už za asi tři tisíce korun, je návratnost takové investice docela rychlá.

Pravidelnou masáž odborníci lidem vřele doporučují. Nejen, že dokáže odbourat stres, ale také snižuje krevní tlak a stimuluje vaši oběhovou soustavu. To vše má blahodárný vliv na vaše fyzické zdraví i duševní rozpoložení. Člověk tak pořízením masážního křesla ušetří nejen za služby profesionálního maséra, ale i za nákup nejrůznějších léků a preparátů, které nám pomáhají ulevit od bolestí či napětí.

Jak vybrat masážní křeslo

Trh nabízí obrovské množství masážních křesel a vyznat se v nich nemusí být pro laika zrovna snadné. Obecně je lze rozdělit do tří skupin:

  • Křesla pro komerční využití - obvykle nabízejí základní funkce s minimálním příslušenstvím. Neumožňují masáž chodidel a lymfatickou masáž rukou, jelikož se tyto části mohou snadno poškodit a demontovat.
  • Křesla pro domácí využití - ta se dále rozdělují do několika kategorií od základních až po profesionální. Rozdíly jsou v jejich velikosti, funkcích, kterými disponují, a pohodlnosti poskytované masáže.
  • SPA masážní křesla - jsou výhradně určena do kosmetických salónů. Oproti klasickým křeslům nabízí navíc vodní masáž nohou.

Před samotnou koupí si také ujasněte, k čemu budete masážní křeslo využívat, pro koho je určeno, co od něj očekáváte a kolik do něj hodláte investovat.

Rozměr křesla

Pokud žijete v garsonce, kde se už nyní můžete sotva pohnout, je asi zcela zbytečné o pořízení masážního křesla uvažovat. Křesla jsou totiž docela rozměrná a vyžadují tak dostatečný prostor.

Dobře si proto rozmyslete, kam ho hodláte umístit a vše si raději dvakrát přeměřte. Dobrá zpráva je, že na trhu existují i méně robustní modely, které nezaberou moc místa ani v menších bytech. Jejich přijatelnější velikost je ale vykoupena menší nabídkou masážních funkcí a obvykle u nich chybějí i opěrky nohou a rukou.

Masážní funkce

Kromě různých rozměrů, rozličného vzhledu a materiálu, ze kterého jsou křesla vyrobena, spočívá hlavní rozdíl výrobků v nabídce masážních funkcí.

Žádný model masážního křesla nedisponuje všemi dostupnými funkcemi. Proto si pečlivě pročtěte charakteristiky všech dostupných funkcí a zamyslete se nad tím, které budou vašim potřebám nejlépe vyhovovat. Podle funkcí a vlastností, které upřednostňujete, pak budete moci vybrat ten správný model. Podle masážního mechanismu uvnitř křesla lze rozlišit tyto typy:

2D masáž - masážní hlavice se pohybují pouze ve dvou směrech: nahoru/dolů a do stran. Jedná se o základní masážní mechanismus. Objevuje se hlavně u levnějších masážních křesel.

3D masáž - masážní hlavice jezdí ve všech třech osách: nahoru/dolů, do stran, z/do křesla. Tím vytváří mnohem intenzivnější zážitek samotné masáže. Pomocí 3D systému lze velmi dobře namasírovat trapézové a krční svalstvo.

4D (3D+) masáž - vylepšená 3D masáž nejnovější technologií, která dokáže přesně kopírovat páteř i během pojezdu masážních hlavic.

Pokud ještě s pořízením masážního křesla váháte, ale chcete si přeci jen v bytě dopřát malý relaxační koutek za pár korun, poohlédněte se po závěsném křesle. I v něm si totiž po celodenní práci skvěle odpočinete. O závěsných křeslech jsme více psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve