Uspořádejte květiny v bytě podle feng-šuej. V domácnosti vám bude proudit pozitivní energie

 Interier 
07. února 2021 10:39 / Eva Vogelová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Učení feng-šuej se zabývá navozením rovnováhy v prostoru  Depositphotos
Domov je místo, kde byste se měli cítit dobře. Jde o vaše útočiště, ve kterém se schováte před vnějším světem a odpočinete si. Na harmonii domova se podílí nábytek a zejména pak jeho uspořádání. Velký vliv na atmosféru v interiéru mají však i květiny. Uspořádejte si je pomocí učení feng-šuej, aby vám v domácnosti proudila pozitivní energie.

Učení feng-šuej se zabývá uspořádáním prostoru ve vztahu k člověku. Cílem je dosažení životní harmonie, která vám umožní využít svůj potenciál a prožívat šťastné chvíle. Součástí učení feng-šuej jsou i květiny, které prostorům dodávají energii a svěžest. Uspořádání rostlin podle tradičního čínského učení vás navede k hlubšímu uvolnění a relaxaci.

Výběr rostlin

Výběr rostlin je podle feng-šuej zásadní. Některé totiž vysílají do prostoru pozitivní energii a harmonizují ho, ale jiné dělají spíše opak. Domácnost dobře naladí květiny, které mají kulatý tvar listů. Vhodné jsou zejména palmy, které se mohou pochlubit vějířovitými listy. Vyhněte se květinám, kterým rostou listy do špičky.

Nepříjemnou energii vyvolávají i kaktusy, které jsou obklopeny trny. Napomáhají příchodu negativní energie a rodinným hádkám. Učení feng-šuej vnímá pozitivně nejen různě barevné rostliny, ale i ty, kterou jsou celé zelené. Jde totiž o barvu klidu, míru a životního růstu. Podobně čínské učení vnímá i hnědou barvu, která napomáhá redukovat stres a navrací do života rovnováhu.

Rozmístění rostlin

Kromě výběru rostliny je také důležité její umístění a květináč, ve kterém stojí. Nedávejte květiny do plastových nádob, protože dusí jejich přirozenou energii. Prospějí jim dřevěné či keramické květníky. Do obývacího pokoje můžete umístit větší množství květin ve výraznějších barvách, abyste ho oživili. Pokud tam chcete mít spíše zelené rostliny, chybu také neuděláte.

Do ložnice byste naopak měli dát jednu rostlinu. Ideálně pouze se zelenými listy. Kombinace několika barev ve vás totiž energii spíš nabudí, ale neuspí. Kuchyň vyzdobte čerstvě řezanými květinami. Musíte je však často vyměňovat, protože usychají. Odkvétající rostliny přináší do domu negativní atmosféru. Dále čtěte: Propojte Japonsko a Skandinávii a vyjde vám japandi styl. Jde o trend letošního roku.

Vchod do domácnosti můžete zaplnit velkou a bohatě rostlou rostlinou, která ve vás vyvolá pocit, že přecházíte z vnějšího světa plného starostí do oázy klidu. Nakonec ještě rostlinami obklopte parapety, které vás budou také izolovat od vnějšího světa včetně nepříjemných sousedů. Budete se díky nim cítit více v bezpečí a vaše tělo na to zareaguje uvolněním.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve