Pokud se doma necítíte dobře, pomohou barvy. Podle Feng shui mají velkou moc

 Interier 
10. června 2020 09:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Barvy mohou interiér změnit k nepoznání Depositphotos
Máte svůj byt rádi, ale zdá se vám, že to není ono? Podle starého čínského učení Feng shui by za to mohly třeba i pouhé barvy, které ve svém interiéru máte. Podle tohoto učení totiž právě barvy ovlivňují člověka, jeho náladu i celkovou spokojenost.

Červená, bílá, černá a zlatá jsou čtyřmi nejoblíbenějšími barvami ve Feng shui. Kombinaci těchto barev můžete použít kdykoliv a kdekoliv a nikdy prý nešlápnete vedle. Číňané tvrdí, že právě tyto barvy prospějí každému bytu.

Ne každý má dostatek peněz na nákladnou rekonstrukci, která by jeho byt proměnila. Přitom si stačí pohrát s barvami. Ty i podle bytových designerů dokáží interiér proměnit k nepoznání. Jde vlastně o nejjednodušší možnost, jak bytu dodat novou energii.

Červená

Červená barva je nejsilnější Feng shui barva reprezentující oheň. Zářivé červené barvy přinášejí do vašeho domova radost, vzrušení a povzbuzují sexuální touhu. Červená je čínská barva štěstí, barva manželství, lásky a romantiky i odvahy. Červenou barvu byste měli omezit pouze v místnostech, kde žijí starší nebo nemocní lidé.

Žlutá

Barva slunečního světla je veselá a povznášející a podle Feng shui rozjasní každý domov či kancelář. Má dar zlepšit člověku náladu. Žlutá zastupuje prvky ohně nebo země. Vytváří útulnou atmosféru a hodí se nejen do kuchyně, ale i do obývacího nebo dětského pokoje. Žlutou barvu však nedávejte do malých uzavřených prostor a do ložnice.

Modrá

Modrá může mít mnoho podob od jasně modré oblohy přes jemnou barvu oceánu až po tmavě modrou indigo barvu – existuje nespočet modrých tónů, které si můžete vybrat pro svůj domov. Modrá je barva, která uklidňuje, podporuje myšlení (společně s černou) a souvisí s pěnězi, zdravím a kariérou. Učení Feng shui však tuto barvu moc nedoporučuje do dětských pokojů.

Zelená

Zelená je barva čerstvé energie a regenerace. Je velmi důležitá pro vaše zdraví, protože navozuje pocit spojení s přírodou. Abyste pomocí zelené barvy dosáhli maximálních energetických účinků, je třeba v interiéru použít několik různých odstínů.

Černá

Černá barva představuje záhadu, hloubku a vážnost. Pomáhá nám vyjádřit naši samostatnost a sílu. Nevhodná je však do dětských pokojů, kde může působit depresivně. Neměli byste tuto barvu používat ani tam, kde pobývají nemocní lidé.

Bílá

Je symbolem nových začátků a nevinnosti, je spojována se světlem. Bílou barvu preferujte všude tam, kde je nedostatek světla. Je výborná v kuchyni, koupelně a částečně i v dětském pokoji. O tom, jak do interiéru vybrat správný odstín bílé, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve